Schrijf je hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, of bekijk hier de laatste nieuwsbrief.
Vegan kaas spread
Eet je lactose vrij of vegan? Dan is deze heerlijke spread met edelgistvlokken een aanrader! Lekker bij de borrel of als spread voor een wrap of zadencracker.
Ingrediƫnten
150 gram cashewnoten
5 el edelgistvlokken
3 el sesamzaad
1 knoflookteen
1 el olijfolie
2 el water
peper en zout
gerookte paprikapoeder
Garnering:
1/2 el chili olie
gerookte paprikapoeder
sesamzaad
druiven
walnoten
Bereiding
Week de cashewnoten in water voor minimaal 3uur. En anders helpt warm water ze sneller zacht te worden.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Blend alle ingrediënten tot een egale massa.
Zorg voor de juiste dikte met water en voeg naar smaak meer peper, zout, olijfolie of edelgistvlokken toe.
Lekker om te dippen met groenten, crackers of (rijst)wafels.