Team

Your Health Coach - Tessa van der Steen
Ebony Menso
Emmy Valewink
Your Health Coach - Marlous Smit

Alle coaches hebben orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd en zijn in het bezit van een diploma. Het grote voordeel van de orthomoleculaire aanpak is dat een orthomoleculair therapeut dieper in gaat op voeding, voedingsstoffen en het effect hiervan na opname in het lichaam.

Het heeft weinig zin om calorieën te tellen omdat geen calorie het zelfde is. Voeding dient onder verdeeld te worden in eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze macro nutriënten worden vervolgens per client in de juiste verhouding in een voedingsschema verwerkt. Tijdens een consult laten de coaches van Your Health Coach zien hoe, wat en wanneer de cliënt het best kan eten om zijn/haar specifieke doelstelling te behalen.

Maak kennis met het Your Health Coach team:

Your Health Coach - Tessa van der Steen

Tessa van der Steen (04-04-1979)

Specialisaties:

 • Sport en topsport
 • Gezondheidsklachten
 • Zwangerschap en voeding kinderen
 • Laboratorium onderzoek

Na haar HBO opleiding Voeding & Marketing, is Tessa werkzaam geweest als sportvoedingsdeskundige en productmanager van een groot voedingssupplementenmerk. Naast het ontwikkelen en in de markt zetten van voedingssupplementen voor sporters, heeft zij veel ervaring met het coachen van (top)sporters op voedingsgebied.

Vervolgens heeft Tessa de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde afgerond, studeerde ‘functional diagnostic nutrition’ in Amerika en medische basiskennis aan de Hoge school voor Natuurgeneeswijzen. In 2007 richtte Tessa Your Health Coach op, waar zij naast het coachen van cliënten ook trainingen en gezondheidsprogramma’s ontwikkelt waarbij een goede voeding de basis is. 

Tessa is een veelgevraagd spreker en geeft presentaties in het bedrijfsleven, op scholen en kinderdagverblijven. Ook verschijnt Tessa regelmatig in de media. Na haar tv optreden bij Show Vandaag op SBS6 werd zij gevraagd voor een nieuw seizoen van het tv programma “Obese”. Tessa is tot februari 2015 betrokken bij het programma en is als voedingscoach wekelijks bezig met het coachen van de deelnemers. 

Naast haar drukke praktijk is Tessa ook sportinstructeur. Al ruim 19 jaar geeft zij lessen als Bodypump, bodyshape, Total Body, Bootcamp, Bosu en Aqua aerobics.

In juli 2013 is Tessa moeder geworden en sindsdien heeft ze een uitgesproken mening over voeding voor kinderen. Tessa volgt de antroposofische voedingsleer en heeft een eigen visie over welke voeding wanneer te introduceren. Deze visie verschilt aanzienlijk van de koers van het reguliere consultatiebureau. 

Tessa is de oprichter van Your Health Coach en stuurt de coaches aan.

Cliënten over Tessa:
"Voordat ik bij Tessa terecht kwam was ik ​zelf​ bezig met afvallen. ​Ik had altijd honger en er zat totaal geen structuur in mijn eten. Eenmaal bij Tessa geweest krijg ik schema waarvan ik je eerlijk kan zeggen, ik zat prop en prop vol! En nog beter in 1 maand 5 cm van mijn taille af! En spiermassa erbij! Vol met energie! En echt iedereen op de sportschool stond perplex van het resultaat. Wie wilt dat nou niet?"
- Gamze: sportinstructeur, 28 jaar

Maak een afspraak met Tessa via: tessa@yourhealthcoach.nl

Your Health Coach - Marlous Smit

Marlous Smit (31-05-1982)

Specialisaties:

 • Voedsel intoleranties
 • Interactie met geneesmiddelen
 • Gezondheidsklachten
 • Laboratorium onderzoek

Marlous had al jong interesse in gezondheid, homeopathie en alternatieve geneeskunde. Ze begon met werken in de apotheek en rondde de opleiding apothekersassistente af. Toch had ze het gevoel dat ze iets miste en besloot de opleiding orthomoleculaire geneeskunde te volgen. Na het afronden van de opleiding wist ze het zeker: ze wilde haar kennis overbrengen op anderen.

Tijdens een nascholing ontmoetten Marlous en Tessa elkaar en al snel begon Marlous haar stage bij Your Health Coach. De medische achtergrond van Marlous komt goed van pas in haar werk als therapeut. Daarnaast werkt ze ook nog part time in de apotheek van een groot ziekenhuis in Amsterdam.  

Marlous heeft een schat aan kennis en geeft regelmatig presentaties voor Your Health Coach. Presenteren is haar passie, het overbrengen van complexe onderwerpen gaat haar gemakkelijk af. 

Cliënten over Marlous:
“Marlous heeft veel kennis en begeleidde mij zeer deskundig in de zoektocht naar wat ik wel en niet kon eten. Ik heb een voeding intolerantie en zag door de bomen het bos niet meer. Marlous schepte duidelijkheid, was er voor mij wanneer ik er doorheen zat en hielp me op weg naar mijn nieuwe levensstijl. Ik voel me nu veel fitter, heb geen klachten meer en ben een totaal ander mens.”

Maak een afspraak met Marlous via marlous@yourhealthcoach.nl

Ebony Menso

Ebony (01-02-1984)

Specialisaties:

 • voeding in relatie met de psyche
 • intermittent fasting
 • emotionele belasting
 • oervoeding toegespitst op de moderne tijd van nu

Ebony’s passie voor voeding en gezondheid ontstond al op jonge leeftijd, toen zij intolerantie klachten had en ervoer hoe juiste voeding het verschil kan maken. Die passie groeide alleen maar toen zij startte met werken als professioneel danseres. In haar danscarrière en de sportlessen die zij verzorgde, kreeg ze veel te maken met mensen die voeding gerelateerde gezondheidsklachten hadden. 

In de tussentijd rondde zij haar masterstudie psychologie af, waarna zij een aantal jaar in de zorg werkte met mensen met o.a. (eet)verslavingsproblematiek, angststoornissen en PTSS. Hoewel ze dol was op dit vakgebied, ontbrak in de psychologie voor haar het stuk welzijn vanuit gezonde voeding. 

Ebony is een coach waarbij je jezelf snel op je gemak voelt, haar passie voor het optimaliseren van gezondheid werkt aanstekelijk. 

Maak een afspraak met Ebony via ebony@yourhealthcoach.nl