Tessa voedingscoach van Obese op RTL 4

In februari 2014 is Tessa gestart met het tv programma Obese. In dit programma worden zeven kandidaten in een periode van 300 dagen begeleid op het gebied van voeding, training en het mentale vlak. Naast de cardio fitness apparatuur die bij de kandidaten thuis is neergezet, wordt er dagelijks getraind met een personal trainer, ontvangt iedere kandidaat wekelijks een persoonlijk voedingsschema en is er geregeld contact met een mental coach. 

Tessa: “De kick of meeting op het kantoor van Eyeworks was een fantastisch begin. Tien enthousiaste trainers en coaches stonden te popelen om het avontuur aan te gaan. Aan de andere kant realiseerden we ons dat het geen gemakkelijke opgave zou gaan worden. Iedere kandidaat heeft nog een lange weg te gaan, tot hij/zij het einddoel zal bereiken. 

Zelf ben ik verantwoordelijk voor de voeding van alle zeven kandidaten. Dit houdt in dat ik wekelijks voedingsschema’s voor ze maak. Ook start ik de kandidaten op door boodschappen te gaan doen en samen de eerste recepten te gaan maken.

Een mooi voorbeeld: een kandidaat zegt tegen mij dat ze op drie soorten groenten na, niets anders lust. Uiteindelijk, toen ik haar liet kennismaken met echte smaak van puur eten, blijkt dat ze dit toch heerlijk vindt. Door middel van simpele recepten met ongeveer vijf ingrediënten, leer ik de kandidaten dat gezond eten eigenlijk heel gemakkelijk is en vooral ook erg lekker kan zijn!”

Het laatste seizoen is uitgezonden in april/mei 2015 op RTL 4. Op dit moment zijn de opnames gestart voor het nieuwe seizoen dat in 2019 te zien zal zijn op tv.

Presentatie: Wendy van Dijk/Angela Groothuizen
Mental coach: Hilde Jans
Voedingscoach: Tessa van der Steen