< Terug

Diner Meatless District

Diner Meatless District

Health Coach Cil heeft tijdens haar business trip met Tessa in Los Angeles een idee opgedaan. Cil eet al geruime tijd geen dierlijke producten meer en tijdens hun reis werd ze geïnspireerd door het grote aanbod aan vegan, hippe eettentjes. Al snel ontstond het idee om een vega bar-restaurant in Amsterdam te openen.

Het eten van minder vlees en meer groente heeft een positief effect op het broeikaseffect en verlaagt de kans op welvaartziekten. De veehouderij draagt wereldwijd voor zo’n 15% bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Dit is evenveel als de transportsector. Eén koe stoot jaarlijks net zoveel gassen uit als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km. Om een kilo vlees te produceren is 25 kg voer nodig.  

Cil vond een zakelijke partner in haar vriendin Cathalijne. Ze noemen hun concept Meatless District, met een knipoog naar het Meatpacking District in New York. Zij bieden originele, smaakvolle gerechten in een sfeervolle setting met een uitgebreide wijn, cocktail en biologische bierenkaart. Meatless District is dus niet alleen voor de echte vega’s maar ook voor mensen die bewust met voeding bezig zijn en daarnaast ook houden van een goede wijnen en bieren.

De komende maanden staan in het teken van crowdfunding Cil zal ook na de opstart fase verbonden blijven aan Your Health Coach en haar cliënten blijven coachen. 

Om je alvast een voorproefje te geven van het menu, organiseren Cil en Cathalijne een proeverij op 4 november. In Marits huiskamerrestaurant in Amsterdam Oost kunnen gasten naast een vega driegangendiner genieten van vegan wijnen en hapjes. De opbrengst van dit diner draagt bij aan de crowdfunding campagne om dit nieuwe concept te financieren. 

Kijk voor meer info over de proeverij en om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de Facebookpagina  van de meiden. 

Van 4 november 2015 19:30 tot 4 november 2015 22:00

Klik hier om datum vast te zetten in uw agenda

Locatie: Marits Huiskamerrestaurant Andreas Bonnstraat 34HS, 1091 BA Amsterdam, Nederland


2015-11-04 19:30:00
2015-11-04 22:00:00