Ken jij HPU?

In 2018 zocht ik uit of mijn vermoeidheidsklachten, overgevoeligheid voor licht en geluid, lage bloeddruk en bloedarmoede door de stofwisselingsziekte HPU (Hemo Pyrol Lactamurrie) konden komen. Ik stopte een week met mijn supplementen en deed een urinetest. En wat bleek? Ik heb een verhoogd HPU. Dit wil zeggen dat mijn lichaam het zink, B6 en mangaan uit mijn voeding (en suppletie) te snel afbreekt, en ik hierdoor een verhoogd risico loop op tekorten. 

Omdat ik in de HPU-symptomenlijst ook een aantal dingen (het overstrekken van gewrichten, vermoeidheid afgewisseld met overactiviteit, bleke lippen) bij mijn zoon  herkende, besloot ik ook zijn urine in te sturen. Zijn HPU was nóg hoger dan mijn score. Dit was even schrikken. Omdat het hier om genetische aanleg gaat, heeft hij dit zeer waarschijnlijk van mij doorgekregen. Nu we dit weten zit er voor ons beiden niets anders op dan dagelijks zink, vitamine B6 en mangaan aan te vullen. Gelukkig zijn daar mooie supplementen voor, zowel voor volwassenen als kinderen. Zowel mijn zoon als ik merkten na 3 weken suppletie een verbetering in het energieniveau en minder gevoeligheden. 

Wil je meer lezen over HPU? Klik dan op deze link. Met een simpele urinetest kom je erachter of je HPU hebt. 

In de tijd waarin we nu leven is aanvulling met zink sowieso geen overbodige luxe. Voor iedereen die zich maximaal wil beschermen tegen virussen is zink hét mineraal dat de replicatie van virussen kan stoppen. Ook B6 en mangaan zijn belangrijke spelers in de energievoorziening van ons lichaam. 

In het recept van de maand heb ik kimchi verwerkt, gefermenteerde groenten die de goede darmbacteriën voeden. Ik ben fan van ‘de nieuwe kimchi’, te koop bij onder andere Ekoplaza. Aan de groenten is alleen gember, chili en zeezout toegevoegd om ze te fermenteren. 

Wat is er in de aanbieding in augustus?
Deze maand zijn onze producten die helpen bij HPU in de aanbieding:
Depyrrol Basis, Depyrrol kind, Pyridoxaal 5-fosfaat, Actief B-complex, Tiener multi, Cynara, Glutathion complex, Magnesan forte, Ortho basis, Zink citraat, Zink-koper capsules, Nano zink 200 ml en 1000 ml

Ons product van de maand is een bijzondere combinatie die het lichaam beschermt tegen de zon en daarnaast het lichaam reinigt van zware metalen en andere giftige stoffen: 
Bioastin 12 mg en Chlorella

Deze combinatie kost normaal €64,90, maar is in augustus te bestellen voor €51,90. Dat is dus maar liefst 13 euro voordeel!

Namens mijn hele team wens ik iedereen een zonnig maand augustus toe!

 
> Bekijk alle blogberichten