Mijn angsten

In april keek ik naar de documentaire Seaspiracy op Netflix. Ik vond de docu shockerend, alarmerend en angstig tegelijk. Ik ben op de hoogte van de plastic soep en microplastics in de oceaan, maar dat deze voor 46 procent uit plastic vissersnetten bestaat wist ik nog niet. Shocking vond ik de beelden hoe de mens walvissen, dolfijnen en haaien vangt en direct doodt, omdat ze bovenaan de voedselketen staan en anders teveel van de vis voor menselijke consumptie opeten. Angstig ben ik voor de voorspelling dat in 2048 alle vissen in de oceaan zullen zijn uitgestorven.

Toch wil ik op een bewuste manier vis blijven eten. Maximaal 1x per week en dan uitsluitend wild gevangen vis zoals Sockeye zalm, kabeljauw, makreel of haring. Dit zijn allemaal relatief kleine vissen dus deze hebben minder plastic en minder zware metalen in hun lijf. Bij de vangst van vis uit de Noordzee worden gelukkig geen walvissen, dolfijnen en haaien bijgevangen of gedood. Het belang van omega 3 voor de gezondheid is groot en daarom blijf ik alleen duurzame visolie van het merk Arctic Blue gebruiken.

In april werd ik fysiek stilgezet door mijn angst voor de bevalling van mijn tweeling in de tijd waarin we nu leven. Ik kreeg een stekende pijn in mijn zij en kon tijdelijk niet meer lopen. Het ziekenhuis kon geen verklaring vinden, maar mijn acupuncturiste Julie wel. Zij drukte op een punt van de niermeridiaan net onder mijn enkel en ik voelde de exacte plek in mijn buik weer. Na een massage en wat naalden op de niermeridaan voelde ik me een stuk beter. Bij de nieren hoort de emotie angst.

Over het algemeen ben ik niet angstig van aard, maar nu ik onder strikt medisch toezicht sta, heb ik het gevoel dat ik mijn grenzen beter moet bewaken. Ik weet dat ik meer in mijn kracht kom als ik mijn nier-energie versterk. Daarom blijf ik wekelijks naar de acupuncturiste gaan en probeer ik mijn angsten te relativeren. 

Mijn collega Emmy neemt steeds meer van mij over, het schiet al op tot mijn verlof: ik ben nog tot 1 juni aan het werk.

Wat is er in de aanbieding in mei?

Deze maand zijn onze producten voor een gezond brein in de aanbieding: Acetyl-L-Carnitine & AshwagandhaL-Carnitine 500 mg 50 caps en 90 capsPQQ energyUbiquinolCo-enzym Q10 120 mgVitamine B3 Niacinamide 90 capsVitamine B1 Thiamine 100 capsMucuna Pruriens 120 tabsAdenosyl 1000 en 3000 mgBiotineArctic blue 150 en 250 ml

Ons product van de maand is een combinatie van twee producten: Acetyl L-Carnitine & Ashwagandha + vitamine C 100 vcaps. Ashwagandha is een adaptogeen Aryuvedisch-kruid dat rust brengt in drukke tijden en dat het lichaam ondersteunt om beter om te gaan met fysiologische en psychologische stress. Vitamine C ondersteunt de werking van het immuunsysteem, beschermt cellen tegen oxidatieve stress en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid.  

Namens mijn hele team wens ik je een ontspannen maand mei.

 
> Bekijk alle blogberichten