Mijn omega 3 status

Afgelopen maand heb ik de Omega 3-vetzuren in mijn bloed getest. Ik ben gek op kokosolie, avocado’s en extra vierge olijfolie. En gebruik deze producten (rijk in omega 6) dagelijks. Voor mijn Omega 3 neem ik nu precies 1 jaar een hoog gedoseerde vloeibare visolie waar ik erg tevreden over ben.

Deze visolie smaakt goed, is eenvoudig in het gebruik en mijn kinderen nemen het dagelijks zonder te protesteren. Ik deed de vingerpriktest uit nieuwsgierigheid, omdat ik graag wilde weten of mijn Omega 3-vetzuren in verhouding zijn met mijn Omega 6. Omega 3 is namelijk een ontstekingsremmer en Omega 6 kan ontstekingen aanwakkeren.

Twee weken nadat ik mijn test had opgestuurd, kreeg ik de uitslag. De Omega 3-index is optimaal tussen de 8% en 10,5%. Mijn score was 7,3%. Omdat ik voor optimale waarden wil gaan, verhoog ik mijn inname visolie nu van 1 dessertlepel naar 2. Over 3 maanden ga ik weer testen om te kijken hoe ik er dan voorsta.

Wanneer je hormonale klachten hebt zoals PMS, of huidklachten als acne, eczeem, rosacea en psoriasis, ligt een ontsteking vaak aan de basis. Deze laaggradige ontstekingen kun je het meest effectief aanpakken met Omega 3-vetzuren. In geval van bovenstaande klachten is het ook beter om geen zuivelproducten, alcohol en suiker te gebruiken, omdat deze ontstekingen bevorderen. Zelf gebruik ik al jaren visolie omdat ik door mijn actieve levensstijl en het vele sporten meer kans op laaggradige ontstekingen heb. Ik ben blijkbaar gevoelig voor ontstekingen, want ik ken mensen die dezelfde hoeveelheid visolie om de dag nemen en toch een optimale index hebben van bijvoorbeeld 9,4%.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar jouw Omega 3-index? Met een simpele test kun je dit zelf testen. Je prikt in de ochtend (op de nuchtere maag) in je vinger, vangt een paar druppels bloed op met het testpapier en stuurt dit op naar ons lab in Oosterhout. Meten is weten!  

Wat is er in de aanbieding in november?

In november krijg je op onze producten die ontstekingen remmen 10% korting:

Curcuma longa, Curcuma + zwarte peper, Curcumine SLCP, Vitamine D 25mcg, Vitamine D 75mcgVegan vitamine D 2000 I.U., MorEPA, Vitamine D Druppels 25 mcgVitamine D druppels voor kids, Arctic Blue omega 3 uit algen, Arctic blue visolie 125 en 250 ml, Visolie 60 en 180 caps.

Het product van de maand is een combinatie van visolie + een vingerprik-thuistest. Deze maand kun je namelijk twee flesjes Arctic blue vloeibare visolie van 250 ml bestellen in combinatie met een test om te meten of jouw Omega 3-waarden op peil zijn. Je voert deze test thuis uit en stuurt deze op naar het lab. Binnen twee weken ontvang je de uitslag via mail. De hele maand november krijg je 20% korting op deze combinatie: van 138,90 euro voor 111 euro. Dat is een korting van maar liefst 27,90 euro!

Geldig t/m 30 november 2019

Namens mijn hele team wens ik je dit najaar een sterk immuunsysteem toe!

> Bekijk alle blogberichten