Mijn persoonlijkheid

Afgelopen maand volgde ik een training over hoe je persoonlijkheid je gezondheid kan beïnvloeden. Wat mij vooral triggerde is dat onze persoonlijkheid en onze psyche invloed hebben op de 5 elementen uit de Chinese geneeskunde. Deze elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) beïnvloeden ook de organen en systemen die hiermee samenhangen. Hoe wij in het leven staan heeft niet alleen invloed op onze gezondheid, maar ook op ziekteprocessen. Wanneer je inzicht krijgt in wie je zelf bent en wat jouw eigen persoonlijkheid is, ben je pas in staat om je jezelf en vervolgens ook anderen te helpen.

Uit de analyse kwam dat ambitie mijn persoonlijkheidskenmerk is. De kenmerken hiervan (volgens de persoonlijkheidstheorie) zijn: ijver, doelgerichtheid en hard werken om mijn doelen te bereiken. Mijn valkuilen zijn: te vaak ja zeggen en over mijn eigen grenzen gaan. Delegeren vind ik moeilijk en het allermoeilijkst: genieten van niets doen. Eigenlijk wist ik dit wel van mijzelf, maar ik vond het vooral mooi hoe dit mij door de docent verteld werd in nog geen 5 minuten. Puur door het voelen aan mijn pols en het lezen van mijn gezicht en lichaamstaal. De opdracht die ik meekreeg was om een elke dag, ook al is het maar voor 5 minuten, proberen te genieten van niets doen. 

Door de vijfelementenleer weet ik nu welke organen ik moet ‘koesteren’ en dat ik meer aandacht aan mijn yin-energie moet geven. Onlangs heb ik een 1,5 uur durende yin & nidra yogasessie gedaan en dat voelde erg goed. Ook heb ik weer een massage ingepland en een uitgebreide pedicure. In 2020 wil ik meer aandacht geven aan rust, ontspanning en aandacht voor mijzelf. Er is een tijd van hard werken en een tijd voor ontspanning!

Wat is er in de aanbieding in februari?
Februari is vaak een grillige, koude maand waarin ons immuunsysteem flink op de proef wordt gesteld. 

De hele maand krijg je daarom 10% korting op producten voor een goede weerstand: Zilverspray, Zink-zilverneusspray, vitamine C 60 en 180 tabs, Ester C, BioAstin, Astragalus Elderberry Garlic complex, Chaga, Druivenpittenextract, Antioxidantencomplex, vitamine D 25 mcg 60 caps, vitamine D-druppels, vitamine D 75 mcg, vitamine D 25 mcg 90 caps, vitamine D-druppels voor kids en vitamine D&K.

Ons product van de maand is een combinatie van vier producten die de weerstand verhogen in de winter: Multi basis, Ester C, Vitamine D 75 mcg en de Probiotica forte. Je kunt kiezen voor de multi basis 60 of 180 capsules. Op het pakket met de kleine multi pak je € 22,80 voordeel. Op het pakket met de grote multi bespaar je maar liefst € 26,50.

30% korting op Esalen massage
Giulio D'Anna is choreograaf en een oude cliënt van mij. Ik heb hem begeleid tijdens zijn danscarrière en wij hebben nog steeds goed contact. Giulio geeft naast zijn werk als choreograaf ook massages. Hij heeft ook een natuurgeneeskundige achtergrond en door zijn jarenlange danservaring heeft hij veel kennis van blessures en spieren die vastzitten. Ik ben laatst voor een 2 uur durende Esalen massage bij Giulio geweest, maar je kunt ook bij hem terecht voor een deep tissue massage of een Bach Bloesem therapie.

Speciaal voor de lezers van deze nieuwsbrief geeft hij 30% korting op de eerste massage, te boeken via zijn website.
Boek nu en voer daarbij de kortingscode 1F2JE2Q in.

Namens mijn hele team wens ik je een goede weerstand deze winter!.

 

> Bekijk alle blogberichten