Vitamine A voor de huid

Heb jij ook last van kloven in je hielen? Lees dan verder, want ik heb onlangs dé oplossing ontdekt. Al tijden stoorde ik mij aan mijn droge huid, met name van mijn hielen. Vijlen, goed invetten; het leek allemaal niets uit te halen, de kloven kwamen gewoon weer terug.

Sinds begin mei neem ik Vitamine A in de vorm van Retinolzuur. Dit helpt met het reguleren van het immuunsysteem in de darmen. Als mooie bijkomstigheid, merkte ik na 3 weken een aanzienlijke verbetering van mijn huid. De kloven in mijn hielen trokken weg zonder dat er enig vijlwerk aan te pas was gekomen. Ook de huid van mijn gezicht lijkt egaler en heeft een gezonde glans. Vitamine A vind je vooral in lever, iets wat ik echt nooit eet. De voorstof bètacaroteen zit ook in wortelen, maar daarvan zou je elke dag 100 gram moeten eten om aan de juiste dosis te komen. Ook een vriendin ging aan de vitamine A, zij merkte al na een paar dagen verschil. Dus met vitamine A kunnen de slippers en open schoenen weer uit de kast! 

Omdat de darmen mij fascineren en omdat ik veel mensen zie met een hyper-permeabele darm, keek ik onlangs naar een interview met de auteur van het boek ‘De Plantparadox’ Steven Gundry, cardioloog en hartchirurg. Hij beschrijft in zijn boek een giftig plantaardig eiwit, lectine genaamd. Lectinen zitten niet alleen in granen zoals tarwe, maar ook in glutenvrije voeding die door de meeste mensen als gezond wordt beschouwd. Denk aan noten, peulvruchten, zuivel en vele soorten groente en fruit. Deze eiwitten zitten in de zaden, granen, schillen en bladeren van planten, en beschermen de plant tegen roofdieren; dus ook tegen de mens. Als je er teveel van eet, ontketenen ze een soort chemische oorlog in je lichaam, met ontstekingsreacties als gevolg. Deze kunnen weer leiden tot gewichtstoename, diabetes en hart- en vaatziekten. Nu kun je de lectinen aanzienlijk verminderen door bonen, noten en zaden eerst te weken. Ook door het verhitten van bonen, granen en groenten maak je de lectinen onschadelijk. Mensen die moeilijk afvallen of gezondheidsklachten hebben, kunnen eens proberen om de lectinen in hun voeding te vermijden. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier.

Wat is er in de aanbieding in juni?
Deze maand zijn onze multi’s en visolieproducten in de aanbieding:  

Elke dag multi 90 tabs, Multi basis 60 en 180 caps, Multi 50 plus, Elke dag mama 60 tabs, Elke dag mama 60 caps, Vegan multi, Kinder multi 30 en 90 kauwtabletten, Meer in 1 multi voor kids, Arctic blue visolie 150 en 250 ml, Visolie 60 en 180 capsules, Vegan omega 3, Arctic blue omega 3 uit algen en Visolie voor kids

Ons product van de maand is een combinatie van twee producten: een Wholefood multi en vitamine C. Wholefood vitaminen zijn bijzonder, omdat ze volledig worden gekweekt op voedingsmiddelen. De multi is gekweekt op een broccolisoort en de vitamine C op sinaasappelen. Deze combinatie kost normaal € 47,90, maar is in juni (2020) te bestellen voor € 38,30. 

Namens mijn hele team wens ik iedereen een prachtige maand juni toe!


> Bekijk alle blogberichten