Weg met plastic

Erger jij je ook zo aan al dat plastic? Plastic belast het milieu én ons lichaam. Bovendien kunnen de chemische stoffen in plastic onze hormonen verstoren. Sinds ik kinderen heb, probeer ik zo min mogelijk plastic te gebruiken. Deze week is mijn zoon Sacha begonnen in groep 3. De roestvrijstalen drinkfles en broodtrommels gaan weer mee naar school. Ook tijdens onze vakantie hebben we onze RVS-flessen dagelijks gebruikt. Want als je plastic in de zon laat liggen, smelten de chemische stoffen letterlijk je drinkwater in. RVS is niet alleen duurzaam, het is ook beter voor onze gezondheid en het milieu.

Groenten die verpakt zijn in plastic komen er bij mij niet in. Ik vind dat echt onzin. Wanneer ik naar de natuurwinkel ga, koop ik onverpakt voedsel, producten in glas of in een papieren verpakking. Wat ons servies betreft hebben wij geen plastic meer in huis. De kinderbordjes van melamine hebben jaren geleden al plaats gemaakt voor bamboe. En wist je dat je het laagje teflon in pannen met een anti-aanbaklaag gewoon opeet? Ook spatels van dit soort materiaal heb ik vervangen door hout of siliconen. 

Het is niet moeilijk, je moet je er alleen bewust van worden. Op deze manier verminder je jouw plastic footprint aanzienlijk en stel je je lichaam niet bloot aan deze hormoonverstorende, giftige stoffen. Ik daag je uit om deze maand met mij mee te doen: maak van september een plasticvrije maand. Stop met plastic voor een betere gezondheid!

‘Restore, Regenerate en Relax’ retreat!
Op 1, 2 en 3 november organiseer ik samen met acupuncturiste Julie en yogadocente Marleen een 3-daags programma met yoga, gezonde voeding, acupunctuur en workshops. Je leert in de workshops beter om te gaan met stress en over de gevolgen van stress op ons lichaam. Door bewustwording en de juiste tips & tricks ben je weerbaarder in tijden van stress. Alle maaltijden zijn vegetarisch en op verzoek vegan. Lees op onze site meer over het programma. In mijn nieuwsbrief stel ik Julie aan je voor, op onze site kun je meer lezen over onze yogadocente Marleen.

Wat is er in de aanbieding in september?
De hele maand september zijn onze probiotica met 10% korting te bestellen: Probiotica forte, Bio Kult, Macro greens 30 en 90 servings, Miracle reds 30 en 90 servings, Bio Floracare, Bio Kult infantis, Microbiol, Orthiflor start en Dino Orthiflor

Ons product van de maand is het Symbioflor-pakket: 2x Pro-Symbioflor, 1x Symbiofor 1 en 1x Symbioflor 2. De Symbioflor-producten versterken en reguleren het lichaamseigen afweersysteem.Van € 58,95 voor € 47,15. Geldig t/m 30 september 2019.

Gratis Keto Cacao-reep bij jouw bestelling
De suikervrije chocoladerepen van Funky Fat Foods waren een paar maanden niet leverbaar maar zijn nu weer terug in een nieuwe verpakking! De dark, hazelnut en coconut zijn nog steeds even lekker. Er zijn ook twee nieuwe smaken bijgekomen: white en coffee. Om dit te vieren geven wij bij iedere webshopbestelling boven de 50 euro een gratis reep cadeau! 

Namens mijn hele team wens ik je een plasticvrije maand september!

> Bekijk alle blogberichten