BTW naar 9%

BTW naar 9%

In Nederland worden diverse goederen en diensten belast met 6% btw. Met ingang van 1 januari 2019 wordt dit btw-tarief verhoogd naar 9%. De verhoging is onderdeel van het regeerakkoord en heeft als doel de belasting op arbeid te verleggen naar belasting op consumptie. Dit betekent dat de wekelijkse boodschappen, de kapper maar ook alle voedingssupplementen die wij verkopen per 1 januari 3% duurder worden.

Onder het lage btw-tarief vallen voedingsmiddelen en -supplementen, medicijnen, de kapper, maar ook boeken en theaterkaartjes. Oftewel: de verhoging van het lage btw-tarief gaat iedereen raken. Volgens de berekeningen van ING-experts leidt deze verhoging ertoe dat de inflatie zo'n 0,6 procent extra toeneemt. Omgerekend is een huishouden daardoor gemiddeld op jaarbasis 300 euro extra kwijt. 

“De hogere inkomens zullen het wel iets meer in hun beurs voelen dan de lagere inkomens”, zeggen de economen wijzend op een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De reden: hogere inkomens geven vaak meer geld uit aan kunst, boeken en eten. 

Wat kun je doen?
Tot het eind van het jaar is het btw-tarief nog 6%. Het loont dus om extra supplementen in te kopen voordat de verhoging in gaat. De meeste producten in ons assortiment hebben een houdbaarheid van 2 jaar, dus hiervoor hoef je het niet te laten! 

> De beste supplementen voor een gezonde levensstijl bestel je hier.