Cosmetische acupunctuur: beter dan Botox

In Hollywood is deze vorm van acupunctuur een populair en natuurlijk alternatief voor Botox. Gwyneth Paltrow, Madeleine West, Jennifer Aniston en Angelina Jolie hebben stuk voor stuk foto's op social media gedeeld van hun gezicht vol naalden. In plaats van de huid te vullen met chemische injecties, wordt je gezicht behandeld met fijne acupunctuurnaalden. Deze naalden geven een natuurlijke lift en kunnen na verloop van tijd fijne lijntjes en rimpels doen vervagen. Ook helpt deze vorm van acupunctuur bij acne en andere huidaandoeningen. Heb je al Botox of fillers gehad? Geen probleem, cosmetische acupunctuur kan altijd. Je natuurlijke schoonheid komt naar voren.

Wat is het?
Cosmetische acupunctuur is een gezichtsverjongingsbehandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de theorieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Door naalden op punten in het gezicht te plaatsen die overeenkomen met bepaalde meridianen wordt de levensenergie, ook wel Qi genoemd, vrijgemaakt. Deze energie wordt doorgegeven via 12 hoofdmeridianen die van je kruin tot je tenen door je lijf lopen. Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan. Wanneer deze energiestroom in balans is, is er sprake van een unieke staat van homeostase waarin elke cel wordt voorzien van voeding en energie.

De voordelen 
Volgens de TCM worden rimpels veroorzaakt door een constitutionele onbalans en fundamentele zwakte van Qi. Cosmetische acupunctuur heeft als doel de spiertonus van het gezicht en de nek te verbeteren en tegelijk de onderliggende onevenwichtigheden aan te pakken. De naalden worden op specifieke punten op het gezicht en de hals geplaatst om het verouderingsproces te vertragen.

Cosmetische acupunctuur is een vorm van anti-aging. Het verstrakt de poriën, ontspant de spieren van het gezicht en stimuleert de aanmaak van collageen waardoor rimpels verminderen. Het verbetert de bloedsomloop, stimuleert de productie van elastine en verbetert de energiecirculatie. Ook bevordert cosmetische acupunctuur ontgifting, waardoor de huid meer gaat glanzen en een gezondere teint krijgt. Na een aantal behandelingen ziet de huid er energieker, levendiger en gezonder uit.

Wat kun je verwachten?
Tijdens een cosmetische acupunctuursessie krijg je een guasha-gezichtsmassage gevolgd door een cupping behandeling. Daarna worden de naalden geplaatst. Na ongeveer 1 tot 5 behandelingen merk je dat de huid begint aan te trekken en een natuurlijke glans krijgt. Na ongeveer 5 tot 7 behandelingen, verfijnen fijne lijntjes en rimpels, en in 12 sessies is er een duidelijke versteviging en lift van de gezichtsspieren. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten en werkt ontspannend. Draag op de dag van je afspraak geen make-up en gebruik een zonnebrand met SPF 30 na de sessie. En zorg voor voldoende hydratatie: minstens 2 liter water per dag.

Beter dan Botox
Botuline toxine (Botox) blokkeert de zenuwsignalen naar de spieren, zodat die tijdelijk niet kunnen worden aangespannen. Gevolg is dat rimpels snel, maar tijdelijk, worden gladgestreken. Botox moet ongeveer 4x per jaar herhaald worden omdat het effect redelijk snel is uitgewerkt. Rimpels keren hoe dan ook terug. Met cosmetische acupunctuur leiden we jouw persoonlijke Qi om naar de vergeten delen van je gezicht, zodat je al jouw favoriete gezichtsuitdrukkingen kunt blijven maken. 

Een cosmetische acupunctuurbehandeling kost 80 euro en duurt een uur. Neem je een serie van 12 behandelingen, dan betaal je slechts 60 euro per behandeling. Wil je meer weten of een afspraak maken? Kijk dan even op de website van Julie.