Darmscreening

Het is echt waar dat onze weerstand in de darmen wordt bepaald. Heb je last van spijsverteringsklachten zoals winderigheid of een opgeblazen gevoel? Heb je een slechte weerstand of last van huidklachten zoals acne, eczeem, psoriasis of rosacea? Grote kans dat er een disbalans in de darmen zit. Door middel van een darmscreening sporen we de oorzaak van jouw klachten op. Deze screening is een ontlastingsonderzoek waarbij de consistentie, kleur, zuurgraad, spijsvertering, verhouding goede-slechte bacteriën, schimmels, gisten, candida, virulente factoren (biofilm), ontstekingen, voedselreacties en de werking van het immuunsysteem in kaart worden gebracht.

In onze darmen leven miljoenen bacteriën. Deze doen meer dan voedsel verteren. De darmen communiceren met alle slijmvliezen in ons lichaam. De kwaliteit van ons immuunsysteem wordt in onze darmen bepaald. Klachten zoals vermoeidheid, eczeem, oorontsteking, vaginale infecties, allergieën en astma ontstaan veelal door een immuniteitstoornis in de darmen. Deze verstoring, ook wel dysbiose genoemd, kan ontstaan na een antibioticakuur, slechte eetgewoonten of voedselvergiftiging. Maar ook stress en een verminderde weerstand zijn duidelijk aanwijsbare oorzaken van een verstoring in de darmen. 

Daarom is het zinvol om bij klachten een darmscreening te doen. Deze test kan gewoon thuis afgenomen worden. Een paar schepjes ontlasting in een testbuisje is voldoende. Deze verstuur je met de post in een afgesloten verzendenvelop naar ons laboratorium. In 10 dagen is de uitslag bekend en nemen we contact met je op. Heel eenvoudig dus!

Wil je een darmscreening aanvragen? 
Mail ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een darmscreening aan te vragen of als je nog vragen hebt. Je kunt de test laten opsturen of bij ons in Amsterdam afhalen. Meten = weten!