Gezondheidseffecten 5G

In Amsterdam zien we ze ineens overal verschijnen: nieuwe zendmasten, geplaatst op scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Dit alles om het supersnelle internet via 5G mogelijk te maken. Omdat 5G een pulserende vorm van straling is, vergelijkbaar met de straling van een magnetron, worden onze lichaamscellen erdoor opgewarmd. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Er zijn door de industrie opgestelde veiligheidsrichtlijnen, maar deze worden door specialisten als niet betrouwbaar gezien. Daarnaast zijn de langetermijneffecten niet te voorspellen. Specialisten zien sinds de komst van 3G en 4G al een stijging in de ontwikkeling van ADHD, autisme, Alzheimer en dementie. Ook een hormonale disbalans, onvruchtbaarheid, oogklachten zoals cataract en hartklachten nemen toe.  

Op de Santa Anita racetrack in zuid-Californië zijn in 10 maanden tijd maar liefst 34 renpaarden gestorven. Opvallend is dat er 36 zendmasten geplaatst zijn rondom de renbaan waar met 5G getest werd. De paarden stierven alle aan extreme botbreuken en/of aan een plotselinge hartaanval. Je vraagt je misschien af wat de connectie is tussen straling en botbreuken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elektromagnetische straling invloed heeft op de calciumniveaus in onze lichaamscellen. Calcium wordt uit de botten gehaald en naar cellen getransporteerd. Het gevolg: broze botten en cellen met overtollig calcium die niet meer goed functioneren. Zie het als zand in een motor. 

Straling leidt tot een verminderde vruchtbaarheid en verlaagt het libido. En waar hebben de meeste mannen hun mobiele telefoon de hele dag zitten? In hun broekzak! Draag een apparaat dat via straling informatie binnenhaalt nooit op het lichaam. Leg het op tafel, het liefst zo ver mogelijk bij je vandaan. En houd je telefoon of tablet ver bij kleine kinderen vandaan. Zij zijn nog gevoeliger voor straling. Daarom zijn Wifi en zendmasten op scholen ook zo’n groot probleem.

Tot slot Alzheimer en vroegtijdige dementie. Met de komst van 3G en 4G zien we Alzheimer al ontstaan vanaf het dertigste levensjaar. De oorzaak is vaak de overvloed aan intracellulair calcium waardoor plaques in de hersenen worden gevormd. Ook de oxidatieve stress die ontstaat als ons menselijk lichaam aan straling wordt blootgesteld, zorgt voor een toename in plaques in de hersenen doordat het amyloïde eiwit samenklontert. Dit belemmert de communicatie tussen hersencellen.

Er is een oplossing
Wil jij ook geen proefkonijn zijn van het nieuwe 5G-netwerk dat jou van jouw privacy berooft en mogelijk schadelijke effecten heeft op jouw lichaam en geest? 

De oplossing: Stel de directeuren van de telecomproviders en politici aansprakelijk en bied hen een verbintenis (contract) aan. Jordy Zwarts, oprichter van De Nationale Bond tegen Overheidszaken is onlangs deze actie gestart om de introductie van 5G te tegen te houden. De Bond heeft een verbintenis opgesteld die wettelijk van kracht wordt zodra een telecombedrijf 5G activeert. Onderdeel van die overeenkomst is een dagvergoeding die het telecombedrijf op dat moment aan de wederpartij moet betalen. Is jouw contract tijdig naar de telecomproviders opgestuurd, dan sta je in je recht om desnoods voor de rechter een dagvergoeding van maximaal € 2000 op te eisen. Als er maar genoeg mensen meedoen aan deze actie, dan betekent dit dat de telecombedrijven een serieus probleem hebben. Meer dan 4400 mensen hebben zich inmiddels aangesloten.

Ook Tessa heeft zich aangemeld, betaalde eenmalig 29 euro en ontving direct een mail met drie aansprakelijkheidsbrieven. Na ondertekening worden deze door de bond halverwege december bij drie telecomproviders afgeleverd. Je hoeft slechts vier pagina’s te printen en te scannen, vervolgens te mailen en de bond regelt de rest. De actie loopt nog tot en met vrijdag 6 december, dus wacht niet te lang als je nog mee wilt doen!

Mocht je nog meer over 5G willen weten, dan kun je dit korte interview met Martin Pall bekijken.