Het Ketogeen-dieet

Het Ketogeen-, of kort gezegd Keto-dieet wint aan bekendheid en populariteit. Het ketogeen dieet is erop gericht om je lichaam vetten te laten gebruiken voor energie, in plaats van koolhydraten. Het is een vrij eenvoudig dieet, maar hierdoor wel zeer restrictief. Het dieet is ooit ontwikkeld voor epilepsiepatiënten, met name kinderen, om de aanvallen te verminderen. Na verloop van tijd kwam men erachter dat het dieet ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, omdat je er effectief mee kunt afvallen.

Word een vetverbrander 

De essentie van het Keto-dieet is dat je overgaat op verbranding van vetten als primaire energiebron. Normaal gesproken worden de koolhydraten die je eet afgebroken tot glucose (suiker). De glucose komt in de bloedbaan terecht waarna het naar de lichaamscellen wordt vervoerd zoals de hersen- en spiercellen. Bij het Keto-dieet krijg je bijna geen koolhydraten binnen. Dit heeft als gevolg dat er geen of heel weinig glucose in het lichaam is. Je lichaam heeft dit nodig maar kan niet voldoende energie uit de glucose halen voor de basisfuncties en andere activiteiten. Je lichaam gaat daarom over naar vetten in plaats van de glucose. De lever breekt de vetten af waarna er ketonen in het bloed terechtkomen. De ketonen worden vervolgens gebruikt als energie. Als het lichaam vetten gebruikt voor energie dan ben je in ketose. Dit is geen ziekte maar een metabolische staat van het lichaam wanneer het vetten gebruikt als energiebron.

Wil jij ook een Ketogeen-dieet volgen?

Ook voor het remmen van ontstekingen is een dieet dat laag is in koolhydraten effectief. Het immuunsysteem wordt namelijk onderdrukt wanneer er teveel glucose in het lichaam is. 

Bij Your Health Coach begeleiden we mensen die een Ketogeen-dieet willen volgen. 

Ben jij geïnteresseerd in deze effectieve manier van afvallen? We helpen je hier graag bij. Je kunt ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie en de mogelijkheden.