Maak kennis met Shiatsu

Niet te veel stress, gezonder leven, meer tijd voor jezelf… Stuk voor stuk bekende voorbeelden van elk jaar terugkerende goede voornemens. Wist je dat massage je kan helpen al deze voornemens vol te houden? Een shiatsu-massage is een cadeautje voor jezelf. Tessa omschrijft het als de ideale manier om het lichaam tot rust te laten komen. Een van haar goede voornemens is om in 2019 regelmatig naar Emma Hollander van Balance Yourself te gaan voor een ontspannende massage. 

Shiatsu is een eeuwenoude behandelvorm en onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Meridianen (energiebanen) worden gemasseerd met als doel de Qi (energie) te laten stromen. Door de energie op gang te brengen zullen klachten verminderen.  

Voornemen 1: Minder stress

Tijdens een massage komen ‘geluksstofjes’ (endorfines) vrij in het lichaam, net als met sporten. Hierdoor kun je je beter ontspannen en voel je je happy. Dit zorgt ervoor dat je beter om kunt gaan met spanningen en deze even helemaal los kan laten. Aan het begin van een massage dwalen vaak nog allerlei gedachten door je hoofd. Maar je zult merken dat dit langzaam minder wordt en je wellicht even helemaal nergens aan denkt! Doordat de masseur de massage-intensiteit afstemt op jouw lichaam, kun je optimaal tot rust komen of juist actief worden voor het sporten.

Voornemen 2: Gezonder leven

Ook gezonder leven lukt beter als je je ontspannen voelt. Wil je bijvoorbeeld graag wat gewicht kwijtraken in het nieuwe jaar? Spanningen en stress kunnen voor extra vermoeidheid zorgen, waardoor je sneller naar ongezonde snacks grijpt. Een massage kan eraan bijdragen dat je wat meer tot jezelf komt en realiseert waarvoor je het allemaal doet. Heb je een doel behaald? Geef jezelf een massage cadeau en voel je weer gemotiveerd voor de volgende doelen.

Voornemen 3: Meer tijd voor jezelf

We hebben weleens behoefte aan ‘eigen’ tijd. Een moment helemaal voor jou en even niet werken, socializen of zorgen. Nog steeds vinden velen dit niet nodig, want ‘als je gewoon doorgaat’ merk je niet zo dat je moe bent. Ga maar na: ben je het afgelopen jaar vaak ziek of verkouden geweest? Heb je moeite met doorslapen of in slaap komen? Of hoor je regelmatig een irritante pieptoon in je oor? Dit kunnen signalen zijn dat je even pas op de plaats moet maken. Wacht niet en plan dat moment in voor jezelf!

Shiatsu aanbieding
Na de drukke decembermaand is het tijd voor een goed begin van 2019. In januari en februari krijgen klanten van Your Health Coach 10% korting op hun eerste Shiatsu-behandeling van een uur. 

Vaak last van je onderrug? Last van een opgeblazen gevoel na het eten? Snel hoofdpijn na een drukke dag? Shiatsu biedt een helpende hand. 

Emma Hollander masseert op twee locaties in Amsterdam. Op de traditionele wijze op een mat, en op een massagetafel. Shiatsu kan gedeeltelijk vergoed worden uit de meeste aanvullende verzekeringspakketten. Kijk voor meer informatie op de site van Emma of boek meteen een behandeling met korting: 1 uur voor 58,50 euro!