< Terug

Grazia: Groen is goed - mei

Over het artikel
Als orthomoleculair therapeut helpt Tessa mensen bij het aanmeten van een gezonde levensstijl. “Als je lichaam te zuur is wordt je sneller ziek of krijg je huidproblemen. Je lost dat op door te detoxen zodat je de zuur-basebalans weer herstelt. Een green juice is de juiste manier. Begin de dag met een groene smoothie en je bent super base. Waarschijnlijk merk je het ook in je broekmaat.”

Highlights
We moeten meer GROEN eten! Ons Westerse eetpatroon leidt na vertering tot een zuurrest. Deze zuren kunnen uitgestoten worden door de nieren, huid en longen. Maar wie teveel zuurvormend voedsel eet, houdt deze zuren in het bloed. 

Het lichaam reageert dan met het in balans brengen van het bloed, door belangrijke mineralen weg te halen uit de botten, haren, tanden en spieren. Gevolg: broze botten en nagels, haaruitval, spierkrampen en gewrichtspijnen! Iedereen moet aan de groene smoothies volgens Tessa. In dit artikel vind je twee van haar favoriete recepten: Tessa’s Goede morgen juice en Tessa’s Weg met de verzuring smoothie. En ze zijn nog lekker ook.