< Terug

SP!TS: Trends uit LA - mei

Over het artikel
Als ergens de trends zijn te spotten die uiteindelijk ook in je Nederlandse voedingspatroon zullen worden opgenomen, dan is het wel in Los Angeles. Orthomoleculair voedingsdeskundige Tessa van der Steen spotte aldaar de laatste food trends.

Highlights
Kokoswater Zo wordt in LA steeds meer met kokoswater bereid. Kokoswater is laag in kcal, rijk aan voedingsstoffen en een halve liter van dit drankje hydrateert al voldoende voor een hele dag. Daarnaast zit het vol met zogeheten elektrolyten, mineraalachtige stofjes die in je bloed zitten en die bij intensief sporten moeten worden aangevuld.

Chia zaad De zaden worden door health geïnteresseerden al door de yoghurt geroerd, of door de ontbijtsmoothies gemixt. Van der Steen spotte in Los Angeles diverse kant en klare producten waar het Chia zaad in is verwerkt: Chia pudding, bijvoorbeeld, met kokosmelk, echt fruit en dus Chia zaad.

He shou wu Dit kruid helpt de balans in ons lichaam te herstellen in mentale deadlines, werkdruk, onzekerheid) en fysieke (intensieve training, fysiek zware baan, druk leven) stresssituaties.

Het kruid wordt verwerkt in zogeheten health elixers, de opvolger van de smoothies. Die zijn op hun retour vanwege de suikers van het fruit, zo concludeerde Van der Steen. Elixers zijn drankjes met kokoswater en een flinke lepel kokosolie, en ingrediënten als goji berries en chiazaad, maar met extra bijzondere toevoegingen als dus He shou wu.