< Terug

Vit's magazine februari

Over het artikel
Natuurkundig therapeut en gezondheidscoach Tessa van der Steen kwam in oktober met haar collega’s Carla en Marlous naar de Atrium Kennisdag over de schildklier. Hoe benutten ze deze kennis in de dagelijkse praktijk?

Highlights
“We krijgen minstens twee keer per dag een vraag over de schildklier. Vooral van de sporters die gezond eten, maar geen vet verliezen. Ik wilde daarom onze kennis opfrissen en aanscherpen. Daarnaast vind ik het prettig dat ik op deze dagen gericht vragen kan stellen. Over de interactie van orthomoleculaire supplementen met een regulier geneesmiddel bijvoorbeeld. Je kunt als therapeut niet zorgvuldig genoeg zijn.”

Het eureka-moment
“De thermometertest vond ik een, eigenlijk een heel simpele en herkenbare, eyeopener. Deze tip heb ik meteen meegegeven aan klanten: meet vijf dagen ’s ochtends in bed je temperatuur, liefst rectaal en anders onder de oksel. De uitkomst was verrassend: meerdere klanten, die medicijnen slikken voor schildklierproblemen, hadden een temperatuur onder de 36,7 graden. Het inactieve schildklierhormoon T4 wordt in dit geval niet omgezet naar het actieve T3. Met deze klanten werk ik nu gerichter met supplementen die de schildklier stimuleren. Dus ik zag meteen al resultaat!”