< Terug

Marlous bij RTL Live

Marlous bij RTL LiveStelling 1: Light is goed voor de lijn
Niet waar. Sommige producten bevatten wel 30% minder energie, vet of suiker, maar geven toch nog steeds veel energie en bieden verder ook weinig gezonde voedingsstoffen.

Stelling 2: 'Gewoon bewegen' is even gezond als sporten
Dat klopt: sporten is niet gezonder dan 'gewoon bewegen'. Je hoeft dus niet per se naar de sportschool te gaan of in de regen buiten hard te lopen. De key is bewegen. Het liefst de hele dag door. Blijf af en toe staan tijdens een vergadering, doe op de fiets boodschappen of stofzuig je huis een keer extra.

Stelling 3: Als je ’s avonds na 19 uur eet, word je dik. Dan wordt je voeding niet meer gebruikt en opgeslagen als lichaamsvet
Dat ligt er helemaal aan hoe je avondmaaltijd is samengesteld en wat je ’s avonds nog gaat doen. Blijf je op de bank zitten en ga je 's avonds snacken, dan is de kans groot dat je meer eet dan nodig. De verleiding om te veel te eten kan 's avonds groter zijn. Als je moe bent zijn verleidingen moeilijker te weerstaan. Probeer elke dag 3 hoofdmaaltijden te eten en na het avondeten niet meer. Als je avondmaaltijd goed is samengesteld heb je ook geen behoefte meer om te snacken.

> Bekijk de uitzending van RTL Live