Prijsverhoging onderzoeken per 1 oktober

Bij Your Health Coach kun je terecht voor laboratoriumonderzoek om de oorzaak van gezondheidsklachten op te sporen. We maken een analyse van de specifieke klachten en selecteren de juiste test. De test wordt gedaan op basis van een sample van ontlasting, bloed, urine of speeksel. Door preventief onderzoek kun je belangrijke signalen in het beginstadium in kaart brengen die kunnen leiden tot gezondheidsklachten. Al meer dan twee jaar heeft ons lab geen prijsverhogingen doorgevoerd. Op 1 oktober aanstaande komt daar verandering in en wordt de prijs per onderzoek gemiddeld 5 euro verhoogd. Vraag daarom in de maand september nog jouw onderzoeken aan en profiteer nog van de oude prijzen!

De meest gekozen test in onze praktijk is de darmscreening. Deze zeer complete test is makkelijk uit te voeren en levert veel waardevolle informatie op. 

Gezonde darmen heb je als je dagelijks naar het toilet gaat. We moeten ons lichaam dagelijks letterlijk ontlasten. Daarnaast zijn de vorm, geur en kleur belangrijk. De ‘perfect poop’ is een mooie lange worst. Waterige ontlasting, ontlasting met stukjes, konijnenkeutels, een koeienvlaai of ontlasting die eruit ziet als grijze stopverf zijn tekenen dat er iets mis gaat in de vertering, dat je te weinig water drinkt of dat de alvleesklier onvoldoende gal aanmaakt.

Ook de geur van je ontlasting is belangrijk. Een rotte eiergeur of ontlasting die naar ammoniak ruikt, geeft aan dat eiwitten niet goed verteerd worden. Darmbacteriën die van eiwitten leven, gaan daardoor extra groeien en produceren giftige stoffen die een slechte adem, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen veroorzaken. Gasvorming is altijd een teken van een slechte darmflora. Bij een slechte koolhydraatvertering ontstaan knallende winden en bij een slechte vetvertering komt de zachte stinkwind om de hoek kijken. 

Kortom: zorg dat je rustig eet en goed kauwt, breng balans aan in je voeding en voer een ontlastingonderzoek uit bij darmklachten. Zo achterhaal je de oorzaak en voorkom je verdere gezondheidsklachten!