Tips tegen griep

Er heerst een griepepidemie in Nederland, zo meldt het RIVM. Griep komt snel opzetten: meestal binnen 12 uur na contact met het virus. We besmetten elkaar continu door hoesten, praten en niezen. Doe je netjes je handen voor je mond als je moet hoesten of niezen, besmet je de volgende persoon wel via je handen. Deurknoppen, kranen, pennen of het geven van een hand zijn de grootste besmettingsbronnen. Wij geven je 5 tips om je weerstand hoog te houden.

 1. Gorgel met SOLE
  Maak een oplossing van Himalaya zout in water volgens ons recept en gorgel direct na het opstaan gedurende 1 minuut met SOLE. Het zout werkt antibacterieel en is de beste remedie tegen keelpijn. 
 2. Drink verse gemberthee met citroen, kaneel en honing
  Deze thee voorkomt slijmvorming waar je neus van dicht gaat zitten. Gember is een krachtige ontstekingsremmer en werkt verwarmend. Rauwe honing werkt tegen bacteriën en verzacht de keel. 
 3. Eet knoflook en ui
  Geroosterde groenten uit de oven zijn een stuk lekkerder als je er een paar knoflooktenen en een hele (rode) ui bij doet. De knoflook en ui versterken het immuunsysteem en dat is tijdens het griepseizoen mooi meegenomen!
 4. Vermijd suiker
  Suiker onderdrukt het immuunsysteem en is een voedingsbron voor bacteriën. Suiker schijnt hetzelfde effect op ons brein te hebben als cocaïne en alcohol. Het is een zeer verslavende stof en is lastig om mee te stoppen. De beste techniek: compleet uit je voeding bannen!
 5. Gebruik zilverspray
  Deze spray met nano-zilverdeeltjes werkt antibacterieel en desinfecterend. Het is een handig flesje dat makkelijk in je tas past. Veel beter dan handenalcohol die je huid uitdroogt omdat het de natuurlijke vetlaag van de huid oplost.