Doelen stellen

Gewoontes afleren blijft moeilijk! Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen binnen een half jaar weer terugvallen in hun oude gedrag.

De sleutel tot succes ligt bij het bewust worden van je eigen gedrag en vaste patronen. Pas als je echt gemotiveerd bent en inziet welk gedrag je vertoont, kun je deze gewoontes aanpakken en daadwerkelijk veranderen. 

Het uitgangspunt in de begeleiding van Your Health Coach is het vaststellen van een persoonlijke doelstelling. Als voor jou nog niet duidelijk is ‘wat’ je precies zou willen bereiken, begin dan met een korte brainstormsessie. Maak een lijstje met punten die je graag zou willen aanpakken en veranderen. 

Bijvoorbeeld:

  • geen energiedips meer
  • strakkere buik
  • een aantal kg afvallen
  • een oude spijkerbroek weer passen
  • optimale gezondheid voor het hele gezin
  • voedingskennis vergroten
  • gezondheid uitstralen

Als je meerdere doelstellingen hebt, focus je eerst op de belangrijkste doelstelling. Probeer deze in 3 zinnen samen te vatten.

En heel belangrijk: zorg dat je het realistisch houdt. In vier weken 10 kilo willen afvallen is onrealistisch en leidt geheid tot teleurstellingen. Daarom is het slim om na te denken over een korte en een lange termijndoelstelling. De korte termijn doelstelling overziet een termijn van 12 weken, de lange termijn doelstelling begint pas bij een periode van 6 of in sommige gevallen zelfs pas bij 12 maanden.

Wanneer je met je plan aan de slag gaat, helpt Your Health Coach je te focussen op je persoonlijke doelen zodat je volhoudt en gemotiveerd blijft. Veelal zul je vaste gewoonten en patronen moeten doorbreken om naar een hoger niveau te komen. 

De begeleiding van Your Health Coach stopt niet na het persoonlijk voedingsadvies. Your Health Coach coacht je naar een gedrags- en mentaliteitsverandering en helpt je moeilijke momenten te overwinnen. Samen werken we naar een verandering van je lifestyle op lange termijn, waardoor je resultaten blijvend zullen zijn.

Start vandaag nog met je gezonde levensstijl!