Lab onderzoek

Your Health Coach werkt nauw samen met een laboratorium waar feces-, bloed-, urine- en speekselanalyses uitgevoerd worden op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie.
Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten worden opgespoord. Zoals het prikkelbare darmsyndroom, voedingsintoleranties, hormonale disbalans, chronische vermoeidheid, pijnklachten en concentratiestoornissen.

De prijzen van deze onderzoeken variëren van 49,50 t/m 230 euro en zijn op aanvraag verkrijgbaar.

We bieden de volgende testen aan:

SKB test, Bloedanalyse

 • verstoringen worden in kaart gebracht
 • preventieve gezondheid check

Meet o.a:

 • ontstekingen, allergieën, hormonale verstoringen
 • mineraal tekorten
 • ontgifting capaciteit van het lichaam

Basis screening darm, Laboratorium onderzoek: Tripple Feces Test

 • darmgezondheid wordt in kaart gebracht
 • preventieve check

Meet o.a:

 • vertering van voedsel
 • kwaliteit en kwantiteit darmflora
 • Gisten en schimmels
 • Darmontstekingen
 • Immuniteit slijmvliezen

In de darmen huizen miljoenen bacteriën. Deze doen meer dan alleen voedsel verteren en uitscheiden. In onze darmen vinden continu processen plaatse die zorgen voor een optimale immuniteit (weerstand) waarbij onze darmen constant communiceren met alle slijmvliezen in het lichaam. Klachten zoals eczeem, oorontsteking, vaginale infecties en astma ontstaan o.a. ten gevolge van een immuniteit stoornis in onze darmen.

Bij chronische klachten, maag-darmklachten en/of vermoeidheid, huidklachten en hormonale disfuncties geeft dit programma snel aan of deze veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt afweersysteem, ontstekingen en/of een voedselallergie. Op basis van de resultaten van dit programma wordt bepaald welke vervolgonder¬zoeken nodig zijn en/of welke therapie toegepast kan worden om de oorzaak van de klachten te verhelpen.

Voedselintolerantie pre screening, bloed serum

 • 7 meest voorkomende allergenen worden getest
 • zinvol bij huid-, buik- en vermoeidheidsklachten

Meet reactie op:

 • Melk
 • Ei-eiwit
 • Tarwe
 • Zalm
 • Pinda
 • Ananas
 • Tomaat

Wanneer regulier geen allergie kan worden aangetoond, kan met IgG-onderzoek voedselgevoeligheid gevonden worden.

Met deze test kan zekerheid verkregen worden of er sprake is van voedingsintoleranties en voor welk soort voedingsmiddelen, bij klachten als acne, winderigheid/ opgeblazen gevoel, burn-out syndroom, depressie, diarree, infecties, huidaandoeningen, hormonale stoornis¬sen, bovenbuikklachten, constipatie, ADHD en chronische vermoeid¬heid. Bovendien geeft deze test aan of de voeding intolerantie bestaat ten opzichte van IgG-antigenen in voeding van het het IgG4-type of van alle IgG-typen gezamenlijk (1 t/m 4). Ook ondersteunt deze testuitslag de keuze voor het gespecialiseerde vervolgonderzoek IgG en/of IgG4 Screening Plus, waarbij zo'n 280 voedingsmiddelen onderzocht worden.

Hormoonprofielen, speekseltesten

 • Groot hormoonprofiel m/v
 • Klein hormoonprofiel m/v
 • Adrenale stress index (cortisol dagprofiel)

Groot hormoonprofiel vrouw
Met deze test kunnen duizeligheid, slapte, krachtsverlies, vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, vruchtbaarheidsproblemen, PMS-klachten en overgangsproblemen bij de vrouw verklaard worden. 

Daartoe worden de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van de genoemde symptomen.

Oestrogene hormonen, waarvan oestradiol de belangrijkste is, reguleren onder andere de groei en ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, ze hebben veel invloed op de menstruele cyclus, het centrale zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem, het botmetabolisme en ook op de kwaliteit van de spierkracht bij de vrouw. 

Progesteron bereidt het baarmoederslijmvlies voor op de innesteling van een bevruchte eicel en maakt de borstklieren gereed voor melksecretie. Tijdens de tweede helft van de menstruele cyclus is de progesteronproductie het hoogst. Tijdens deze fase gaat de lege follikel behalve progesteron ook oestrogeen produceren. Er kunnen rond deze tijd symptomen optreden van het premenstrueel syndroom (PMS), zoals gevoelige borsten, een opgeblazen gevoel, slaperigheid, neerslachtigheid en prikkelbaarheid. Geslachtshormonen, met name oestradiol en progesteron, blijken een rol te spelen bij de pijnperceptie. De concentraties vrij en totaal testosteron zijn verhoogd in vrouwen met het metabool syndroom. Het heeft invloed op de hoeveelheid spiermassa en spierkracht. Het hormoon DHEA heeft onder andere invloed op de gemoedstoestand, het immuunsysteem, het seksuele functioneren, spierkracht, de verstandelijke functies, zoals de concentratie en het geheugen.

Naar aanleiding van de gemeten concentraties oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA kan de juiste therapie worden ingezet waardoor de klachten afnemen en de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Klein hormoon profiel vrouw
In deze test worden alleen de hormonen oestradiol en progesteron gemeten in speeksel.

Groot hormoon profiel man
Met deze test kunnen chronische en/of onverklaarbare pijn, vruchtbaarheids- en libidoproblemen, vermoeidheids- en concentratieproblemen en krachtverlies bij de man verklaard worden. Daartoe worden de hormonen oestradiol, testosteron en DHEA gemeten in speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van de genoemde symptomen.

Van oestrogenen, waarvan oestradiol de belangrijkste is, is aangetoond dat ze een regulerende functie hebben in het centrale zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem en het botmetabolisme. Uit onderzoek is gebleken dat oestradiol mogelijk een beschermend effect heeft op sperma. Bovendien blijkt het een rol te spelen bij de pijnperceptie. 

Testosteron is het hormoon dat de mannelijke geslachtskenmerken en de voortplantingsfunctie reguleert. Het heeft invloed op de hoeveelheid spiermassa en spierkracht en het seksuele functioneren. Het hormoon DHEA heeft onder andere invloed op de gemoedstoestand, het immuunsysteem, het seksuele functioneren, spierkracht, de verstandelijke functies, zoals de concentratie en het geheugen.

Naar aanleiding van de gemeten concentraties oestradiol, testosteron en DHEA kan de juiste therapie worden ingezet waardoor de klachten afnemen en de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Klein hormoon profiel man
In deze test worden alleen de hormonen testosteron en DHEA gemeten in speeksel.

Adrenale stress index
Bij deze test wordt onderzocht of de volgende symptomen veroorzaakt worden door een verminderde conditie van de bijnieren: Vermoeidheid, uitputting, minder weerstand, sterke stemmingswisselingen, huidproblemen, osteoporose, versnelde verouderingsprocessen: achteruitgang van de verstandelijke functies (waaronder het geheugen en het concentratievermogen), het reactievermogen en de algehele lichamelijke conditie.

Om dit te onderzoeken worden de hormonen cortisol en DHEA gemeten in speeksel. Cortisol en DHEA worden beide door de bijnierschors geproduceerd. Cortisol heeft uitgebreide effecten op verschillende organen in het lichaam: het werkt ontstekingsremmend, het houdt het bloedsuikergehalte, de bloeddruk en de spierkracht op peil en helpt de zout- en vochtbalans in evenwicht te houden. Bij stress is de cortisolproductie verhoogd. Omdat voor DHEA gedeeltelijk dezelfde basisbestanddelen worden gebruikt, is de DHEA-productie verlaagd.

Bij langdurige stress kan het voorkomen dat de bijnieren de hoge cortisolproductie niet langer kunnen volhouden, waardoor deze afneemt. Veranderingen in de concentratie cortisol geven de reactie op stress aan. Het hormoon DHEA heeft onder andere invloed op de gemoedstoestand, het afweersysteem, het seksuele functioneren, de lichaamskracht en de verstandelijke functies. Veranderingen in de concentratie DHEA geven de mate van gewenning aan stress aan. Als de eerder genoemde symptomen verklaard kunnen worden door de gemeten concentraties cortisol en DHEA in speeksel, dan kan een passende therapie worden ingezet, waardoor de klachten afnemen en de kwaliteit van leven verbetert.