Over YHC

Your Health Coach is in 2007 opgericht door Tessa van der Steen. Zij was de eerste therapeut in Nederland die zich Health Coach noemde. Tessa vond de titel Health Coach het meest passen bij haar werkzaamheden. In de loop der tijd heeft Tessa haar team uitgebreid met vier health coaches en een back office. 

De coaches van Your Health Coach zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen naar een optimaal gezonde levensstijl. Tessa: “Omdat ieder mens uniek is, maken wij voedingsschema’s op maat. Elk met exact de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, afgestemd op de specifieke doelstelling van onze cliënten.” 

Alle coaches hebben medische basiskennis en de opleiding orthomoleculaire geneeskunde afgerond. Orthos betekent ‘het beste’ en moleculair staat voor ‘voedingsstoffen’. Bij Your Health Coach zijn vier orthomoleculair therapeuten werkzaam: Tessa, Emmy, Ebony en Marlous

Your Health Coach coacht mensen naar een optimaal gezonde, goed vol te houden lifestyle. Het voedings- en bewegingspatroon wordt geanalyseerd, rekening houdend met de werk- en gezinssituatie wordt een persoonlijk plan opgesteld. Er wordt ook gekeken naar eventuele gezondheidsklachten. 

Laboratorium onderzoek
Omdat Your Health Coach zich bezig houdt met preventieve geneeskunde, behoren bloedanalyse en ontlasting onderzoek ook tot de mogelijkheden. Tijdens ieder consult kan een Bloedanalyse worden gedaan. Hier worden verder geen kosten voor gerekend. De bloedsamples worden opgestuurd naar een laboratorium, een week later volgt de uitslag. De uitslag van een ontlasting onderzoek of voedselallergietest is meestal binnen twee weken bekend. De kosten van het uitvoeren van de test worden door het lab rechtstreeks aan de cliënt gefactureerd. Resultaten worden besproken tijdens een evaluatie consult. 

Voor wie?
Your Health Coach is er voor iedereen, van jong tot oud. Voor kinderen die net beginnen met eten, of last hebben van voedselintolleranties- of allergieën is een bezoek aan Your Health Coach goed voor een verhelderend gesprek. Ook voor de oudere generatie valt vaak nog veel gezondheidswinst te behalen. Onze oudste cliënt is 77 jaar oud, maar voelt zich velen jaren jonger. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in voedingsadvies bij gezondheidsklachten en voeding voor sporters.

Ons klantenbestand bestaat o.a. uit topsporters, golfers, marathonlopers, wielrenners, professioneel dansers, acteurs/actrices, zangers, presentatoren en presentatrices. Tessa en Emmy zijn de vast voedingscoaches bij voetbalclub FC Volendam, daarnaast was Tessa vanaf 2014 de voedingscoach van het tv programma Obese.

Presentaties
Onze coaches geven regelmatig presentaties in het bedrijfsleven, op scholen en kinderdagverblijven. De missie van Your Health Coach is mensen bewust maken van het belang van gezonde voeding en het vergroten van de voedingskennis. 

Kennis = macht!

Praktijk locatie
Wij zijn gevestigd binnen Gezondheidscentrum Elisabethshof op de Sint Elisabethshof 71 te Arnhem.