< Terug

Abrikozen vijgen brood

Abrikozen vijgen brood

Health Coach Allison heeft een Paleo friendly recept ontwikkeld: een lekkere cake van bananen, eieren, kokosmeel, chia zaden, gedroogde abrikozen en vijgen.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (300g) 
  • 50 g kokosolie, gesmolten
  • 50 ml kokos-rijstmelk
  • 4 grote eieren
  • 75 g  kokosmeel
  • 75 g  chia zaden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zeezout
  • 45 g fijngehakte gedroogde bruine abrikozen
  • 35 g fijngehakte gedroogde vijgen
  • Kokosrasp en fijngehakte noten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Breek de bananen in grote stukken in de blender of keukenmachine. Voeg de gesmolten kokosolie toe samen met de eieren en kokos-rijstmelk.  
  3. Meng het kokosmeel, chia zaden, kaneel, bakpoeder, zeezout in een kom.  
  4. Roer de stukjes gedroogd fruit erdoorheen. Zorg dat de stukjes niet aan elkaar plakken.
  5. Gebruik een spatel en giet het bananenmengsel uit de blender over de droge ingrediënten. Roer goed en laat het mengsel voor 5-10 minuten staan. 
  6. Ondertussen kun je een bakvorm invetten en bekleden met bakpapier. Nog handiger is om een siliconen bakvorm te gebruiken. Spatel het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant. 
  7. Bovenop kun je nog wat kokosrasp, zaden of noten strooien.
  8. Bak de cake gaar in 50 minuten.

Dit recept is gemaakt door Allison van CampDit recept is gemaakt door Allison van Camp