< Terug

Acai kokostaartjes

Acai kokostaartjes

De bodem maak je van hazelnoten en dadels, de topping van kokoscrème, cashewnoten en acai poeder. Rauw, vegan en onweerstaanbaar!

6 stuks

  • 60 g hazelnoten
  • 80 g dadels 
  • 2 el kokosmelk
  • 100 g cashewnoten
  • 65 g kokoscrème
  • 2 el ahorn siroop
  • 1,5e eetlepel acai poeder
  • 3 el kokosrasp
  • 40 g blauwe bessen
  • 30 gram granaatappelpitjes

Materiaal

  • Blender of keukenmachine
  • Siliconen muffinvormpjes, 6 stuks

Bereiden

  1. Week de cashewnoten 1 nacht in koud water.
  2. Zet een blikje kokosmelk in de koelkast zodat de kokos crème bovenop komt te liggen.
  3. Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
  4. Snijd de dadels in fijne stukjes.
  5. Voeg de dadelstukjes en 3 el kokosmelk toe en blend totdat alles goed vermengd is.
  6. Maak een bodem voor ieder taartje met 1 eetlepel van deze mix. Druk goed aan en zet de vormpjes in de koelkast.
  7. Doe de cashewnoten in een vergiet en spoel ze even af.
  8. In de blender combineer je de cashewnoten en kokoscrème. Blend tot het romig is.
  9. Voeg de ahornsiroop toe en blend nog even kort.
  10. Roer het acai poeder erdoor.
  11. Schep het cashwenotenmengsel bovenop de bodem in de vormpjes. Zet voor 2 uur terug in de koelkast.
  12. Bij het opdienen strooi je er wat kokosrasp op, en garneer met blauwe bessen en granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!