Recepten
Acai kokostaartjes

De bodem maak je van hazelnoten en dadels, de topping van kokoscrème, cashewnoten en acai poeder. Rauw, vegan en onweerstaanbaar!
6 stuks
- 60 g hazelnoten
- 80 g dadels
- 2 el kokosmelk
- 100 g cashewnoten
- 65 g kokoscrème
- 2 el ahorn siroop
- 1,5e eetlepel acai poeder
- 3 el kokosrasp
- 40 g blauwe bessen
- 30 gram granaatappelpitjes
Materiaal
- Blender of keukenmachine
- Siliconen muffinvormpjes, 6 stuks
Bereiden
- Week de cashewnoten 1 nacht in koud water.
- Zet een blikje kokosmelk in de koelkast zodat de kokos crème bovenop komt te liggen.
- Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
- Snijd de dadels in fijne stukjes.
- Voeg de dadelstukjes en 3 el kokosmelk toe en blend totdat alles goed vermengd is.
- Maak een bodem voor ieder taartje met 1 eetlepel van deze mix. Druk goed aan en zet de vormpjes in de koelkast.
- Doe de cashewnoten in een vergiet en spoel ze even af.
- In de blender combineer je de cashewnoten en kokoscrème. Blend tot het romig is.
- Voeg de ahornsiroop toe en blend nog even kort.
- Roer het acai poeder erdoor.
- Schep het cashwenotenmengsel bovenop de bodem in de vormpjes. Zet voor 2 uur terug in de koelkast.
- Bij het opdienen strooi je er wat kokosrasp op, en garneer met blauwe bessen en granaatappelpitjes.
Eet smakelijk!