< Terug

Appel-citroen taart

Appel-citroen taart

Deze appel citroen taart is luchtig, lekker en glutenvrij. Verras je moeder op Moederdag met deze gezonde en frisse taart. Benodigdheden: appel, citroen, kikkererwtenmeel, honing, geraspte kokos, crème fraîche en ricotta.

8 porties

Ingrediënten:

  • 1 Granny Smith appel
  • 1 citroen
  • honing
  • 6 eieren, gesplitst gebruik alleen het eiwit
  • 75 g Kikkererwten meel
  • 250 gram geraspte kokos
  • 125 g crème fraîche
  • 250 g schapen ricotta
  • zakje gedroogde appels 

Materiaal:

  • Taartvorm

Bereiden:

  1. Verhit de oven op 180 graden. 
  2. Gebruik een siliconen taartvorm of bekleed een conventionele taartvorm met bakpapier. Knip een cirkel uit het bakpapier die 2 cm groter is dan de bodem van de cakevorm. Zorg dat er aan de randen 2 cm overblijft, zodat je het papier in de vorm omhoog kunt vouwen.
  3. Splits de 6 eieren en gebruik alleen het eiwit. Klop dit luchtig met een garde. 
  4. Doe 5 eetlepels honing in een schaaltje en schenk er wat gekookt water bij. 
  5. Nu de honing wat dunner is kun je het gemakkelijk bij de eieren schenken.
  6. Voeg hier al roerende 125 g kokosrasp en 75 g kikkererwtenmeel bij. 
  7. Schenk dit in de taartvorm en bak in 20 minuten gaar. 
  8. Laat de bodem van de taart minimaal 30 minuten afkoelen.
  9. Was de appel en snijd deze in piepkleine blokjes. 
  10. Mix de crème fraîche en ricotta met een flinke scheut honing (zo uit de pot schenken) met een mixer door elkaar. 
  11. Spatel de 125 g kokosrasp en blokjes appel door het mengsel.
  12. Laat dit mengsel 15 minuten staan. Schep het vervolgens op de taartbodem. 
  13. Garneer de taart met de gedroogde appels. 

Eet smakelijk!