< Terug

Bananenbrood met courgette

Bananenbrood met courgette

Vegan en glutenvrij. Gezonde en voedzame snack op basis van boekweitmeel, havermout, chiazaad, banaan en courgette.

Ingrediënten

  • 4 bananen -
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels chiazaad - (15 min wellen met 4-6 eetlepels water) 
  • 1 kop boekweitmeel (150 g)
  • 1 kop glutenvrije havermout (100 g)
  • 2 eetlepels kaneel of speculaaskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 1 theelepel zeezout 
  • 1/2 kop kokosnootrasp (50 g)
  • 3 el kokossuiker 
  • 1 kopje water of plantaardige melk 
  • 3 eetlepels zonnebloem- of pompoenpitten 
  • 4 eetlepels kokosolie - gesmolten 

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 175°C en bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen bakvorm. 
  2. Voeg in een kleine kom de chiazaden en water toe en laat ze opzwellen, roer even om klonteren te voorkomen. 
  3. Schil en pureer of prak de bananen tot een gladde massa. 
    Je kunt ze in de blender purereren met water of plantaardige melk.
  4. Spoel je courgette af en rasp deze. Je kunt de courgette ook in stukjes snijden en toevoegen aan de gepureerde banaan en nog even blenden.
  5. Meng in een grote mengkom de droge ingrediënten en voeg het zout toe. 
  6. Voeg de gepureerde banaan, courgette, water of plantaardige melk en chiazaadmengsel toe. 
  7. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Meng grondig zodat het droge mengsel gelijkmatig is bedekt met de natte ingrediënten. 
  8. Giet het mengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig met een lepel of spatel. Versier de bovenkant met zaden, kokosrasp en courgette reepjes. 
  9.  Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer een uur gaar. 
  10. Test d.m.v. een tandenstoker in het midden van het brood te steken of het gaar is. Als hij er droog uitkomt, is het klaar! 
  11. Serveer warm of geroosterd (even in de oven onder de gril leggen). Lekker met een laagje kokosolie of je favoriete notenboter en een kopje thee.