< Terug

Bietenburgers

Bietenburgers

Bieten zijn ontzettend gezond omdat ze zeer rijk aan vitaminen en mineralen zijn. Daarnaast reinigen bieten het bloed en creëren meer rode bloedcellen. Deze burgers zijn ideaal voor een picknick of voor een dagje strand. 

4 stuks

Ingrediënten:

  • 2 rode bieten
  • 3 boswortels
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 3 el Chia seeds
  • 2 sjalotjes
  • 100 g havermout
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • Vers gemalen peper
  • Grof zeezout

Bereiding:

  1. Verhit de oven op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en bekleed met bakpapier. 
  2. Was de bieten en wortels en snijd in grove stukken. 
  3. Hak de groenten fijn in de blender of keukenmachine met het citroensap.
  4. Doe alles bij elkaar in een mengkom en het Chia zaad toe. 
  5. Snijd de sjalotjes in fijne stukjes.
  6. Breek twee eieren boven de kom en voeg de gember, kurkuma, sjalotten peper en zeezout toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Voeg tot slot de havermout toe.
  8. Laat het mengsel 15 minuten staan zodat de Chia zaden en havermout vocht op kunnen nemen. 
  9. Schep met een eetlepel een deel van het mengsel op het bakpapier en druk goed plat (max 0,5 cm hoog)
  10. Na ongeveer 7 minuten zijn de burgers klaar. Laat ze afkoelen op het bakpapier. 

Eet smakelijk!