< Terug

Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree

Een koolhydraatarm en gezond alternatief voor aardappelpuree op smaak gebracht met knoflook, zeezout en roomboter of kokosolie.

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2–3 knoflooktenen
  • 4 el roomboter
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • extra virgin olijfolie naar smaak

Bereiding:

  1. Breng een grote pan water aan de kook.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte.
  3. Voeg de bloemkool voorzichtig toe aan het kokende water en kook 5-8 minuten tot de bloemkool gaar is.
  4. Giet de bloemkool goed af en laat uitlekken in een vergiet voordat je 'm terugdoet in de warme pan.
  5. Voeg de knoflook, boter, zeezout en peper toe.
  6. Blend de bloemkool met een goede staafmixer tot er geen klontjes meer zijn.
  7. Laat de puree 3 minuten staan en rusten en mix dan een tweede keer met wat olijfolie. Dit maakt de bloemkool extra smeuïg en romig.

Eet met aandacht en geniet!