Recepten
Bloemkoolpuree

Een koolhydraatarm en gezond alternatief voor aardappelpuree op smaak gebracht met knoflook, zeezout en roomboter of kokosolie.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 2–3 knoflooktenen
- 4 el roomboter
- 1 tl zeezout
- 1/2 tl gemalen peper
- extra virgin olijfolie naar smaak
Bereiding:
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte.
- Voeg de bloemkool voorzichtig toe aan het kokende water en kook 5-8 minuten tot de bloemkool gaar is.
- Giet de bloemkool goed af en laat uitlekken in een vergiet voordat je 'm terugdoet in de warme pan.
- Voeg de knoflook, boter, zeezout en peper toe.
- Blend de bloemkool met een goede staafmixer tot er geen klontjes meer zijn.
- Laat de puree 3 minuten staan en rusten en mix dan een tweede keer met wat olijfolie. Dit maakt de bloemkool extra smeuïg en romig.
Eet met aandacht en geniet!