< Terug

Bloemkoolrijst-sushi

Bloemkoolrijst-sushi

Sushi maken is niet moeilijk. De vulling bestaat uit bloemkoolrijst, avocado, wortel, lente ui, koriander en rode peper.

  • Ingrediënten
  • 4 norivellen
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 1 wortel
  • 1/2 rode peper
  • 2 lente uitjes
  • 1/2 avocado
  • Handje koriander
  • Handje kiemgroente

Zoet-zure dip:

  • 2 medjool dadels (geweekt voor 30 min) 
  • 1 eetlepel tahin
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels tamari
  • 60 ml water (of iets meer)
  • Sap van 1 citroen
  1. Begin met de dip, blend alle ingrediënten n inclusief het water. Voeg extra water toe indien nodig
  2. Blend de bloemkoolroosjes totdat je een rijst-structuur krijgt.
  3. Snijd de rest van de groenten en avocado in lange repen.
  4. Zet een klein schaaltje met water klaar. Leg alle ingrediënten op het normvel en maak je vinger nat zodat het norivel dicht blijft plakken.
  5. Leg de sushi rol een half uur in de koelkast.
  6. Maak net zoveel rollen tot alle ingrediënten op zijn.