< Terug

Bloemkoolsoep met kikkererwten

Bloemkoolsoep met kikkererwten

Een voedzame en gemakkelijk te bereiden soep. Met kurkuma en Ras el Hanout als smaakmakers. De perfecte combinatie voor dit jaargetijde.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool 
  • 400 ml kokosmelk
  • 350 g kikkererwten
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 1 eetlepel kurkuma poeder
  • zeezout en peper naar smaak 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de kikkererwten uit glazen pot in een vergiet en spoel deze goed af zodat er geen schuim meer op staat.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Leg de helft van de kikkererwten op het bakpapier en rooster deze in 25-30 minuten gaar.
  5. Snijd de bloemkool in fijne stukken.
  6. Kook de bloemkool in de kokosmelk en water gaar: giet eerst de kokosmelk over de bloemkool heen, vul daarna aan met water totdat alles net onder water staat.
  7. Zodra het water aan de kook komt zet je het vuur laag.
  8. Prik na 5 minuten even met een vork in de bloemkoolroosjes. Als de bloemkool helemaal zacht is, is deze gaar.
  9. Zet het vuur uit zodra de bloemkool gaar is. 
  10. Voeg de andere helft van de kikkererwten, Ras el Hanout en kurkuma poeder toe. 
  11. Pureer de soep tot een glad mengsel in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
  12. Serveer met geroosterde kikkererwten.
  13. Voeg zeezout en peper naar smaak toe.

 Eet aandachtig en geniet!