Recepten
Boerenkoolsoep

Deze soep van boerenkool, courgette, kokosmelk en kruiden verwarmt je als het buiten koud en guur weer is.
Ingrediënten:
- 1 kleine ui
- 1 bosje koriander
- 0,5 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 300 g gesneden boerenkool
- 500 ml bouillon zonder gist
- 400 ml kokosmelk
- Vers limoensap
- Ghee of kokosolie
Bereiding:
- Was de boerenkool en courgette, maak de ui en knoflook schoon.
- Snipper de ui en hak de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes van de koriander apart.
- Verwarm een soeppan met ghee of kokosolie en fruit hierin de ui met de fijngesneden rode peper en de koriandersteeltjes.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn en de courgette in blokjes.
- Voeg de courgette, knoflook en gesneden boerenkool toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe en kook de groenten ongeveer 10 minuten.
- Pureer in de blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de helft van de kokosmelk toe, roer en proef of nog meer kokosmelk nodig is.
- Voeg indien nodig meer kokosmelk toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Scheur de korianderblaadjes in grove stukjes. Serveer de soep met de korianderblaadjes.