< Terug

Broccoli muffins

Broccoli muffins

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eieren
  • 125 g havermout
  • 1 el vers gemalen peper
  • 1 el vers gemalen zeezout
  • 2 el olijfolie extra virgin
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 olijven
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram hennepzaden
  • 8 blaadjes verse basilicum

Materiaal:

  • Oven
  • 12 siliconen muffin vormpjes
  • 1 mengkom
  • Spatel

Bereiding:

1. Verhit de oven voor op 180 C. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk.
2. Maak de rode uit schoon en snijd deze fijn.
3. Doe de broccoli in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie.  Zet de groenten voor 20 minuten in de oven. 
4. Was de basilicum en snijd fijn. Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.
5. Doe de 4 eieren in een kom en klop luchtig met een vork. Maal er wat verse peper en zeezout over.
6. Voeg havermout toe en roer tot het meel goed is vermengd met de eieren. Voeg als laatste de fijngesneden basilicum blaadjes toe.
7. Haal de broccoli uit de oven en hak deze in nog kleinere stukjes.
8. Voeg de groenten, zonnebloempitten, hennepzaden, olijven en zongedroogde tomaten toe. Mix goed. 
9. Doe het mengsel in de muffin vormpjes en druk goed aan met de spatel. Zet de muffins voor 20 minuten in de oven. 

Eet smakelijk!