< Terug

Broccoli salade

Broccoli salade

In deze salade vind je naast de broccoli kiemen ook gestoomde en gebakken broccoli met knoflook. Drie verschillende manieren om broccoli in je salade te verwerken dus!

2 porties

Ingrediënten:

  • 250 gram oergranen (amaranth, boekweit, gierst, quinoa)
  • 1 stronk broccoli
  • 20 kerstomaten 
  • 1 el kokosolie
  • 4 tenen knoflook
  • 100 g zadenmix (pompoen, zonnebloem, pijnboom)
  • 4 takjes verse munt 
  • 100 g (geiten)feta
  • 4 el olijfolie extra virgin
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Vers gemalen peper
  • Vers gemalen zeezout

Materiaal

  • Pan

Bereiden:

  1. Kook de oergranen in 10 minuten in 500 ml water gaar. 
  2. Zet het vuur uit en laat afkoelen. 
  3. Maak de knoflook schoon, was de kerstomaten.
  4. Was de broccoli en deel de stronk in 2-en.
  5. Stoom de helft van de roosjes in 10 min gaar.
  6. Verhit de kokosolie in de pan en pers de knoflook uit.
  7. Bak de andere helft van de broccoli in de koekenpan met de knoflook tot ze beetgaar zijn. Voeg de laatste paar minuten de zadenmix toe.
  8. Doe de quiona in een grote kom samen met de gestoomde en gebakken broccoli. 
  9. Haal de muntblaadjes van de takjes, was ze en hak fijn. 
  10. Halveer de gewassen kerstomaatjes en voeg deze samen met de munt bij de rest. 
  11. Druppel het citroensap en olijfolie over de salade.
  12. Maak af met zeezout en peper. Roer goed door elkaar.
  13. Verkruimel als laatste de feta over de salade.

Eet smakelijk!