< Terug

Choco courgette muffins

Choco courgette muffins

Ingrediënten:

  • 400 g havermout
  • 4 eetlepels kokospalmsuiker
  • 6 eetlepels raw cacao poeder
  • 3 eieren
  • 300 ml water
  • 100 gram roomboter
  • scheutje honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 g courgette
  • 125 g walnoten

Bereiden:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de havermout, kokospalmsuiker en rauwe cacao in een grote kom. 
  3. Klop de 3 eieren in een andere kom luchtig.
  4. 4Los de roomboter op in 250 ml gekookt water.
  5. Meng de eieren, boter, honing en vanille extract met de havermout.
  6. Snijd de courgette in grove stukken. Doe deze met 50 ml water in de blender.
  7. Meng de courgette met een spatel met de rest.
  8. Hak de walnoten fijn en roer deze door het beslag.
  9. Vul 12 siliconen muffinvormpjes met het beslag.
  10. Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de muffins 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vormpjes.