< Terug

Falaffel

Falaffel
Falaffel

Falaffel is een prima eiwitbron en erg lekker in zowel salades als met warme groenten. Het maken van falaffel is gemakkelijker dan je denkt, probeer dit recept en oordeel zelf!

25 stuks

Ingrediënten:

  • 125 g zonnebloempitten
  • 500 g gekookte kikkererwten
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 el olijfolie
  • Zeezout 
  • Vers gemalen peper

Dressing:

  • 4 el tahin
  • sap van ½ grapefruit

Salade:

  • 75 g bladspinazie
  • 10 minitomaatjes
  • 8 kalamata olijven
  • vruchtvlees van ½ grapefruit

Materiaal:
Bakplaat, bakpapier, blender, kom

Bereiden:

  1. Week de zonnebloempitten voor 3 uur in water. 
  2. Verhit de oven op 200 graden. 
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. 
  4. Spoel de zonnebloempitten af in een vergiet en doe ze in de blender of keuken machine. Blend voor 30 seconden.
  5. Voeg de kikkererwten en olijfolie toe en blend nog 1 minuut. Als het moeilijk blend voeg 50 ml water toe. 
  6. Doe het mengsel in een kom, voeg zeezout en peper naar smaak toe. 
  7. Snijd de knoflook en sjalotjes in fijne stukjes, doe in de blender. 
  8. Blend kort en meng met de rest.
  9. Schep het mengsel met een eetlepel uit de kom, maak balletjes en leg deze op de bakplaat.
  10. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 10 minuten en bak nog 10-15 minuten.
  11. Maak ondertussen de dressing  door de grapefruit uit te persen en de tahin erdoor te roeren.
  12. Maak een salade van bladspinazie, tomaat en kalamata olijven.
  13. Haal de schil van de grapefruit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  14. Serveer met de tahin dressing en 4 falaffels per persoon.

Eet smakelijk!