< Terug

Frambozen-kokostaart

Frambozen-kokostaart

Dit recept met amandelmeel en kokoscreme is laag in koolhydraten en rijk aan gezond vet. Lekker hoeft niet altijd zoet te zijn!

Benodigdheden:

  • 250 g amandelmeel
  • 30 g arrowroot
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels kokospalmsuiker
  • 50 g kokosrasp
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 100 g kokosolie of roomboter
  • 3 eetlepels water 
  • 400 ml kokosmelk (zet 3 uur van te voren in de koelkast)
  • 200 g frambozen (vers of bevroren)
  • 3 blaadjes munt
  • 14 halve walnoten (optioneel)
  • Taartvorm ongeveer 23 cm doorsnede

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom.
  3. Smelt de kokosolie (of roomboter) in een steelpannetje.
  4. Meng de kokosolie (of roomboter) en de 3 eetlepels water met de droge ingrediënten tot je van het deeg een bal kunt vormen. Blijft het uiteenvallen, voeg dan nog wat water toe.
  5. Druk het deeg in de taartvorm en maak de bodem. Je hoeft geen opstaande rand te maken. Leg wat frambozen op de bovenkant. 
  6. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal het blikje kokosmelk na 3 uur uit de koelkast.
  8. Gebruik alleen het hard geworden deel van de kokoscreme en doe dit in de blender met de rest van de frambozen en de blaadjes verse munt. Om het zoeter te maken kun je 1 eetlepel kokospalmsuiker meeblenden.
  9. Smeer dit op de afgekoelde taartbodem en versier met wat losse frambozen en walnoten.

Eet met aandacht en geniet!