< Terug

Garnalencurry met mango 

Garnalencurry met mango 

In kokosmelk kook je de groenten en garnalen gaar. Mango erbij en smullen maar! Op een bedje van rijstnoodles, broccoli- of bloemkoolrijst.

Bereidingstijd
20 minuten

Hoeveelheid
2 porties

Benodigdheden
koekenpan

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 450 g garnalen, gepeld
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 cm gember, geschild
  • 200 gr uien, gepeld en gesneden
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 mango
  • 250 g sugarsnaps
  • 200 g rijstnoedels, glutenvrij
  • Optioneel 20 g koriander  

Bereiding

  1. Verwijder de steel en zaadlijster van de rode peper
  2. Hak de peper, knoflook en gember fijn
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. 
  4. Fruit de uien in de pan
  5. Voeg na 2 minuten de kerriepoeder, knoflook, peper en gember toe
  6. Zet het vuur hoog en voeg de garnalen en de kokosmelk toe
  7. Breng de curry aan de kook
  8. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
  9. Voeg de mango en de sugarsnaps toe aan de curry en kook 5 minuten mee
  10. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
  11. Serveer de rijstnoedels met de curry, eventueel met wat gehakte koriander

Tip: Lekker met een fris partje limoen

Vrij van: gluten, zuivel, ei

Dit recept is gemaakt door health coach Annemieke.
Maak een afspraak met haar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.