Recepten
Garnalencurry met mango

In kokosmelk kook je de groenten en garnalen gaar. Mango erbij en smullen maar! Op een bedje van rijstnoodles, broccoli- of bloemkoolrijst.
Bereidingstijd
20 minuten
Hoeveelheid
2 porties
Benodigdheden
koekenpan
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 450 g garnalen, gepeld
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 2 cm gember, geschild
- 200 gr uien, gepeld en gesneden
- 2 tl kerriepoeder
- 400 ml kokosmelk
- 1 mango
- 250 g sugarsnaps
- 200 g rijstnoedels, glutenvrij
- Optioneel 20 g koriander
Bereiding
- Verwijder de steel en zaadlijster van de rode peper
- Hak de peper, knoflook en gember fijn
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Fruit de uien in de pan
- Voeg na 2 minuten de kerriepoeder, knoflook, peper en gember toe
- Zet het vuur hoog en voeg de garnalen en de kokosmelk toe
- Breng de curry aan de kook
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes
- Voeg de mango en de sugarsnaps toe aan de curry en kook 5 minuten mee
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Serveer de rijstnoedels met de curry, eventueel met wat gehakte koriander
Tip: Lekker met een fris partje limoen
Vrij van: gluten, zuivel, ei
Dit recept is gemaakt door health coach Annemieke.
Maak een afspraak met haar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.