< Terug

Gember-kurkuma hummus

Gember-kurkuma hummus

Zelfgemaakte hummus met immuun versterkende kruiden. Rijk aan folaat, ijzer, b-vitaminen en calcium.

Ingrediënten: 

  1. 700 g kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  2. 50 ml water
  3. 4 eetlepels tahin
  4. Sap van 1 citroen
  5. 4 teentjes knoflook 
  6. 2 theelepels gemberpoeder
  7. 1 eetlepel kurkumapoeder 
  8. 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  9. 1 theelepel zeezout
  10. 1 theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding: 

  1. Doe de uitgelekte en goed afgespoelde kikkererwten, water, tahin, citroensap, knoflook, gember en kurkuma poeder in een blender 
  2. Blend 2 minuten tot het romig en glad is. Giet, terwijl de motor draait, langzaam de olijfolie erbij. Voeg zout en peper toe en mix tot een gladde massa. 
  3. Schep het mengsel in een ondiepe kom en leg er wat kikkererwten bovenop.