< Terug

Geroosterde pompoen met cranberries en pecans

Geroosterde pompoen met cranberries en pecans
Quinoa

4 porties

Ingrediënten:

  • 250 g (rode) Quinoa
  • 1 kleine pompoen
  • 125 g verse cranberries
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen
  • Olijfolie
  • Honing
  • Zeezout
  • Stukje gember
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel rode curry poeder
  • 125 g pecan noten
  • 2 takjes verse peterselie
  • Beetje peper naar smaak

Materiaal:

  • Oven
  • Ovenschaal


Bereiding:
Verhit de oven op 180 graden. Was de pompoen en plaats de hele pompoen in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Kook de quinoa gaar (1 kopje quinoa en 2 kopjes water) in 15-20 minuten.

Haal de pompoen uit de oven en hak in kleine stukjes. Dit gaat gemakkelijk, de pompoen is lekker zacht geworden. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en voeg de stukjes pompoen, cranberries, fijngesneden ui en geperste knoflook toe.
Mix in een schaaltje 1 eetlepel honing, wat zeezout, gember, kaneel en 1 eetlepel currypasta. Als het niet goed mixt, voeg wat gekookt water toe.
Schenk dit mengsel over de pompoen. Zet de ovenschaal nog 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Ondertussen rooster je de pecan noten in een droge koekenpan.

Schep de gekookte quiona op de borden en daarbovenop het pompoenmengsel.
Garneer met de geroosterde pecans en peterselie. Voeg peper, zout en olijfolie extra virgin naar smaak toe.

Eet smakelijk!