Your Health Coach - Healthy living is a lifestyle!

Geroosterde sperziebonen

Geroosterde sperziebonen

Een fris en zomers bijgerecht. Op smaak gebracht met knoflook, lente ui en dille. Dressing maak je van balsamico en olijfolie extra vierge.

 Ingrediënten:

  • 200 g sperziebonen
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 bosuitjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • Balsamico azijn
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen of geroosterde hazelnoten
  • Verse dille
  • Zeezout naar smaak

Bereiding:

  1. Was de sperziebonen, snijd de kopjes eraf en vet de bonen in met olijfolie. 
  2. Verdeel ze dan over een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet echt tegen elkaar aan liggen. 
  3. Strooi er dan wat zeezout over.
  4. Pel de knoflook en voeg deze bij de sperziebonen, je kunt hele stukken gebruiken, of plakjes snijden.
  5. Bak ze in 10-20 minuten op 180 graden.
  6. Was de komkommer en snijd in grove stukken. 
  7. Laat de bonen even afkoelen en meng met de komkommer, dille, balsamico azijn en twee eetlepels olijfolie extra vierge.

Eet met aandacht en geniet!