< Terug

Geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes

Je hoeft niet meer te gruwelen van spruitjes! Ze smaken extra lekker met rode ui, appelazijn, ahornsiroop en mosterd. 15 min in de oven en smullen maar!

Ingrediënten

  • 450 g spruitjes, afgespoeld en in tweeën gesneden
  • 25 g rode ui, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel mosterd (Dijon of volkoren)
  • zeezout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°celsius.
  2. Spoel de spruitjes af, snijd ze in twee helften en meng in een middelgrote kom azijn, olie, ahornsiroop, mosterd, zout en peper. 
  3. Doe de spruitjes en uien in de kom en meng ze om te coaten. Verdeel de spruitjes en uien over een bakvorm en bak ongeveer 20 minuten. 
  4. Roer de spruiten en kook nog 15-20 minuten of tot de spruiten van binnen gaar zijn met een goudbruine en knapperige buitenste laag. 
  5. Haal uit de oven en serveer.