Recepten
Gevulde avocado’s

Tover blije gezichten aan tafel met deze gevulde avocado’s met sjalotjes, knoflook, Portobello champignons gebakken in kokosolie, kikkererwten, geitenfeta en zaden.
4 stuks
Ingrediënten:
- 1-2 eetlepels kokosolie
- 4 sjalotjes
- 1 knoflookteen
- 2 grote Portobello champignons
- 350 g kikkererwten (in glazen pot)
- 2 rijpe avocado’s
- Zeezout
- Vers gemalen peper
- 80 g geitenfeta
- 4 eetlepels zaden mix (pompoen, zonnebloem, pijnboom)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak de sjalotten en knoflook schoon. Snijd de champignons in plakjes en halveer deze.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de sjalotten en knoflook in 4 minuten aan.
- Haal uit de pan en zet apart.
- Verhit nog wat kokosolie en bak de champignons tot ze zacht zijn.
- Spoel de kikkererwten af in een vergiet, laat uitlekken.
- Voeg de kikkererwten bij de champignons en verwarm ze al roerend voor 2 minuten.
- Snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pit.
- Schep nog iets meer vruchtvlees weg zodat de vulling er goed in past.
- Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
- Bovenop de vulling leg je per avocado 20 g geitenfeta.
- Zet de gevulde avocado’s voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Rooster de zaden in de voorverwarmde pan even kort en zet het vuur uit.
- Zodra de avocado’s klaar zijn schep je de zaden erover.
Eet smakelijk!