< Terug

Gevulde avocado’s

Stuffed avocados

Tover blije gezichten aan tafel met deze gevulde avocado’s met sjalotjes, knoflook, Portobello champignons gebakken in kokosolie, kikkererwten, geitenfeta en zaden.

4 stuks

Ingrediënten:

  • 1-2 eetlepels kokosolie
  • 4 sjalotjes
  • 1 knoflookteen
  • 2 grote Portobello champignons 
  • 350 g kikkererwten (in glazen pot)
  • 2 rijpe avocado’s
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 80 g geitenfeta 
  • 4 eetlepels zaden mix (pompoen, zonnebloem, pijnboom)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Maak de sjalotten en knoflook schoon. Snijd de champignons in plakjes en halveer deze.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de sjalotten en knoflook in 4 minuten aan.
  4. Haal uit de pan en zet apart.
  5. Verhit nog wat kokosolie en bak de champignons tot ze zacht zijn.
  6. Spoel de kikkererwten af in een vergiet, laat uitlekken.
  7. Voeg de kikkererwten bij de champignons en verwarm ze al roerend voor 2 minuten.
  8. Snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pit.
  9. Schep nog iets meer vruchtvlees weg zodat de vulling er goed in past. 
  10. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. 
  11. Bovenop de vulling leg je per avocado 20 g geitenfeta. 
  12. Zet de gevulde avocado’s voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Rooster de zaden in de voorverwarmde pan even kort en zet het vuur uit.
  14. Zodra de avocado’s klaar zijn schep je de zaden erover.

Eet smakelijk!