Recepten
Gevulde paprika’s

Met courgette, champignons, ui, knoflook, zachte geitenkaas, pijnboompitten en basilicum. Slechts 15 minuten voorbereiding en een half uurtje in de oven.
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 125 g champignons
- 500 g gepelde biologische tomaten
- handje verse basilicum
- 25 g pijnboompitten
- 2 grote gele paprika’s
- 2 grote rode paprika’s
- 135 g zachte geitenkaas
- Kokosolie om in te bakken
- Grof gemalen zout en peper
Materiaal:
- Stoofpan
- Ovenschaal
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de ui en knoflook schoon. Was de courgette en borstel de champignons schoon.
- Snipper de ui en knoflook, snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes.
- Spoel de basilicum en paprika’s af.
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een stoofpan en voeg de rode ui, knoflook, courgette en champignons toe. Blijf zachtjes roeren.
- Na 5 minuten voeg je de gepelde tomaten toe en breng alles aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat (zonder deksel) nog 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Blancheer de paprika’s in kokend water voor 3 minuten.
- Laat ze goed uitlekken.
- Als de saus klaar is, neem deze van het vuur en roer de basilicum en een snufje zout en grof gemalen peper erdoor.
- Voeg de pijnboompitten toe.
- Leg de paprika helften in de ovenschaal en vul ze met de saus en bovenop de zachte geitenkaas.
- Zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Kijk na 20 minuten even of ze al klaar zijn, anders nog 5-10 minuten in de oven houden.
- Bij het opdienen kun je de paprika’s nog decoreren met wat verse basilicum.