< Terug

Glutenvrije cake met pompoen

Glutenvrije cake met pompoen
Pompoen

Deze maand een lekkere Paleo cake gemaakt van geroosterde flespompoen, lijnzaadmeel, amandelmeel en kastanjemeel. Een erg verantwoorde cake voor de feestdagen!

12 plakken

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 g amandelmeel
  • 30 g lijnzaadmeel
  • 130 g kastanje meel 
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1 theelepel natrium bi carbonaat 
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ⅛ theelepel nootmuskaatpoeder
  • 250 g geroosterde flespompoen
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 90 ml honing
  • 3 grote eieren of 4 kleine
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Zet de flespompoen voor 15 min in de oven en snijd in blokjes. Rooster deze blokjes voor nog 15 min tot ze lekker zacht zijn.
  3. Doe de geroosterde pompoen in de blender met de kokosolie, deze zal smelten als je de blender aanzet.
  4. Mix alle droge ingrediënten in een kom.
  5. Roer goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
  6. Nadat de pompoen tot mousse is vermalen doe je deze bij de droge ingrediënten.
  7. Klop de eieren los en voeg samen met de honing en vanille extract bij de rest.
  8. Doe het beslag in een cake- of taartvorm en bak de cake in 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Allison van CampDit recept is gemaakt door Allison van Camp