Recepten
Glutenvrije cake met pompoen


Deze maand een lekkere Paleo cake gemaakt van geroosterde flespompoen, lijnzaadmeel, amandelmeel en kastanjemeel. Een erg verantwoorde cake voor de feestdagen!
12 plakken
Ingrediënten:
- 1 eetlepel roomboter
- 100 g amandelmeel
- 30 g lijnzaadmeel
- 130 g kastanje meel
- ¼ theelepel zeezout
- 1 theelepel natrium bi carbonaat
- 1 theelepel kaneel
- ¼ theelepel gemberpoeder
- ⅛ theelepel nootmuskaatpoeder
- 250 g geroosterde flespompoen
- 4 eetlepels kokosolie
- 90 ml honing
- 3 grote eieren of 4 kleine
- 1 theelepel vanille extract
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Zet de flespompoen voor 15 min in de oven en snijd in blokjes. Rooster deze blokjes voor nog 15 min tot ze lekker zacht zijn.
- Doe de geroosterde pompoen in de blender met de kokosolie, deze zal smelten als je de blender aanzet.
- Mix alle droge ingrediënten in een kom.
- Roer goed zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Nadat de pompoen tot mousse is vermalen doe je deze bij de droge ingrediënten.
- Klop de eieren los en voeg samen met de honing en vanille extract bij de rest.
- Doe het beslag in een cake- of taartvorm en bak de cake in 40 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Allison van Camp