< Terug

Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

Ingrediënten:

  • 150 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 60 g kokosolie
  • 40 g kokospalmsuiker
  • 30 ml water

Materiaal:

  • Steelpannetje
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiden:

  1. Verhit de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Als je de havermout niet fijnmaalt, houden je pepernoten een wat grovere structuur.
  3. In een kom combineer je alle droge ingrediënten.
  4. Smelt de kokosolie in een pannetje tot deze vloeibaar wordt en voeg deze bij de rest.
  5. Meng de gesmolten kokosolie met de rest.
  6. Tot slot voeg je nog 30 ml water toe zodat het deeg goed samenplakt maar niet te nat is. 
  7. Bak de pepernoten in 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!