< Terug

Bloemkool pizza - glutenvrij

Glutenvrije pizza

1 pizza

Ingrediënten pizza bodem:

  • ½ bloemkool (alleen de roosjes)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • Zeezout
  • Vers gemalen peper
  • 250 g mozzarella
  • Groenten naar keuze
  • Zongedroogde tomaten
  • Olijven

Bereiding:

  1. Verhit de oven op 200° C.
  2. Bedek de bakplaat met bakpapier.
  3. Verwijder de steel en blaadjes van de bloemkool en hak de roosjes in een food processor of blender zodat het er als cous cous uit gaat zien.
  4. Maak de ui en knoflook schoon, hak in kleine stukjes. Bak de bloemkool, rode ui en knoflooktenen even aan in olijfolie op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
  5. Klop de eieren in een kom, voeg de kruiden, peper en zout toe.
  6. Mix de bloemkool door het beslag.
  7. Verspreid het deeg over de bakplaat. De korst moet ongeveer 1 cm dik worden, niet dikker dan 1,5 cm.
  8. Zet voor ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat de korst er goudbruin en knapperig uit gaat zien.
  9. Haal de pizzabodem uit de oven en maak de tomaten saus.
  10. Snijd de mozzarella in fijne reepjes verdeel over de pizzabodem met de tomatensaus.
  11. Voeg dan groenten naar keuze toe (bijv. broccoli, champignons), olijven en zongedroogde tomaten.
  12. Zet de pizza voor 10 minuten terug in de oven, zodat de kaas kan smelten en de groenten goed verwarmd zijn.

Tomaten saus

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje biologische tomatenpuree
  • 4 basilicum blaadjes
  • 4 knoflooktenen
  • Schil van een biologische citroen
  • Zeezout
  • Cayennepeper

Bereiding:

  1. Verhit olie in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg de stukjes knoflook toe.
  3. Houd het vuur laag zodat de knoflook niet te bruin worde en de olie niet gaat roken.
  4. Voeg na 2 minuten de gescheurde basilicumblaadjes en tomatenpurree toe en laat weer aan de kook komen.
  5. Zet het vuur laag.
  6. Rasp de schil van de citroen en voeg toe.
  7. Voeg zeezout en cayennepeper naar smaak toe.