< Terug

Glutenvrije quiche

Glutenvrije quiche

6 porties

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 225 gram spinazie bladeren
  • 400 gram Hüttenkäse
  • 1 bosje bosuitjes
  • 2 rode uien
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram gemengde, ongezouten notenmix
  • 100 zonnebloempitten, pompoenpitten en/of pijnboompitten
  • zeezout
  • vers gemalen peper

Bereiding:

  1. Verhit de oven op 175 graden. Vet een springvorm met doorsnede van 23 cm in met olie. 
  2. Maak de knoflook en rode ui schoon. Snijd champignons in 4-ren.
  3. Was de bosui en snijd fijn. Hak de knoflook en snipper de rode ui.
  4. Bak als eerste de champignons en zet ze apart. Vervolgens bak je de knoflook, ui, bosui en rode ui in olie aan.
  5. In een andere pan of wok bak je de spinazie in kokosolie.
  6. Klop de eieren los in een mengkom, meng de hüttenkäse, knoflook, ui, bosui, rode ui, champignons en spinazie erdoorheen met een spatel.
  7. Voeg tot slot de noten, zaden, zeezout en peper naar smaak toe. 
  8. Doe het mengsel in de springvorm.
  9. Bak de quiche tot de eieren gaar zijn. Dit is na ongeveer 45 minuten. 

Eet smakelijk!