Recepten
Glutenvrije quiche

6 porties
Ingrediënten:
- 8 eieren
- 225 gram spinazie bladeren
- 400 gram Hüttenkäse
- 1 bosje bosuitjes
- 2 rode uien
- 250 gram kastanje champignons
- 2 knoflooktenen
- 1 eetlepel kokosolie
- 100 gram gemengde, ongezouten notenmix
- 100 zonnebloempitten, pompoenpitten en/of pijnboompitten
- zeezout
- vers gemalen peper
Bereiding:
- Verhit de oven op 175 graden. Vet een springvorm met doorsnede van 23 cm in met olie.
- Maak de knoflook en rode ui schoon. Snijd champignons in 4-ren.
- Was de bosui en snijd fijn. Hak de knoflook en snipper de rode ui.
- Bak als eerste de champignons en zet ze apart. Vervolgens bak je de knoflook, ui, bosui en rode ui in olie aan.
- In een andere pan of wok bak je de spinazie in kokosolie.
- Klop de eieren los in een mengkom, meng de hüttenkäse, knoflook, ui, bosui, rode ui, champignons en spinazie erdoorheen met een spatel.
- Voeg tot slot de noten, zaden, zeezout en peper naar smaak toe.
- Doe het mengsel in de springvorm.
- Bak de quiche tot de eieren gaar zijn. Dit is na ongeveer 45 minuten.
Eet smakelijk!